ep archivo   exterior del edificio de la sede de la constructora espanola grupo acs en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Amb un preu objectiu de 28,92 euros per acció, xifra que suposa un potencial del 21%, i una recomanació de mantenir, Renta 4 ha iniciat la cobertura d'ACS destacant "l'atractiva política de dividends" i "la sòlida operativa prevista malgrat el complicat entorn macroeconòmic".

ACS

  • 39,44€
  • 0,20%

"Iniciem la cobertura del valor (...) en espera de possibles catalitzadors com moviments corporatius que generin valor o permetin simplificar l'estructura del grup", diuen.

Com destaquen en un informe recent, "malgrat els últims moviments vistos al grup (venda de Cobra, exclusió de cotització de Cimic), el grau de complexitat de l'estructura actual continua sent elevat, penalitzant la valoració del grup".

Tot i això, consideren que "el caràcter descentralitzat li atorga un alt grau de flexibilitat que li permet aprofitar oportunitats, encara que en ocasions les filials competeixen entre si. És previsible que es produeixi algun moviment corporatiu en aquest sentit, entre els quals estudiem continuar amb la compra dels minoritaris de Hochtief (32%)".

En general, els analistes de Renta 4 creuen que ACS vol créixer al segment d'autopistes, mitjançant la compra de projectes brownfield a través d'Abertis i seguirà desenvolupant projectes greenfield a través d'Iridium, "per així incrementar la visibilitat del flux de caixa i reduir el risc del grup".

"Encara que hi ha una manca d'alternatives a preus raonables en aquest segment, no considerem que ACS, per la seva disciplinada política d'inversions i el seu 'track record', hagi d'executar una operació que porti a una destrucció de valor, però és un risc que cal tenir en compte", afegeixen.

Destaquen també el seu posicionament geogràfic, cosa que situen com un "clar avantatge competitiu", i els elevats nivells d'adjudicació de projectes, "que situen la cartera en màxims històrics". Així, esperen que els ingressos a l'àrea de construcció segueixin evolucionant positivament, amb millora de marges liderada pel negoci d'Austràlia, principalment. Mentrestant, als EUA hi podria haver una pressió més gran als marges, "però la tipologia dels seus contractes li atorga una bona cobertura davant la inflació en costos".

Per acabar, els experts de l'entitat no preveuen variacions respecte als dividends a percebre de la participació en Abertis, "recolzat en els nous actius en perímetre i la recuperació del trànsit".

Noticias relacionadas

contador