ep archivo   el presidente de acs florentino perez ante la ultima junta de accionistas
ACS - Archivo

Jefferies ha iniciat la cobertura d'ACS amb una recomanació de mantenir i un preu objectiu de 25 euros per cada acció de la companyia presidida per Florentino Pérez. "A llarg termini, pensem que ACS podria oferir una opció atractiva en matèria de rendiments estables de les infraestructures", expliquen.

En aquest sentit, la companyia novaiorquesa destaca que ACS té un “enfocament actiu de la seva cartera, desplegant el capital on creu que pot crear valor i desprenent-se d'actius madurs o no estratègics”, però també assenyala que és “una companyia enmig d'un pivot estratègic cap al transport”.

“La venda del seu negoci d'Energies, Cobra, a finals del 2021 a Vinci va ser un pas important per a l'empresa, que es va allunyar dels projectes a gran escala de més risc, com l'eòlica marina, i va permetre alliberar capital per a concessions de transport de menor risc i llarga durada”, apunten.

En aquest sentit, Jefferies subratlla que les accions d'ACS "han estat fent aigües des de la venda de Cobra", amb un rendiment inferior al de Vinci "en un 23% des que es va anunciar l'operació". "A parer nostre, això reflecteix, en part, el contrast de les creixents oportunitats en l'espai de les energies renovables, amplificades per la recent escassetat d'energia, enfront de la incertesa dels rendiments del balanç net d'ACS", asseveren aquests experts.

Com a part d'aquest procés, ACS va reconèixer que la seva xarxa de participacions ha enterbolit la seva història patrimonial i va declarar la seva ambició de simplificar l'estructura corporativa en el futur. La posada en marxa d'un procés de retirada dels accionistes minoritaris de Cimic i l'adquisició de la participació d'Atlantia a Hochtief és el començament d'aquest procés”, afegeixen.

Amb tot això present, Jefferies preveu una evolució “estable” dels beneficis per al negoci de construcció i una recuperació “continua i en línia amb el consens” per a Abertis. Les previsions de dividends, en canvi, són modestes, ja que esperem que la prioritat d'assignació de capital d'ACS sigui la inversió en actius de transport.

En aquest sentit, l'agència dels Estats Units creu que l'augment de l'exposició al transport “seria un catalitzador” per a ACS. Cal recordar que al setembre, ACS va anunciar la compra del 14,5% d'Atlantia a Hochtief, “simplificant les participacions entre ACS, Hochtief i Atlantia, i augmentant l'exposició d'ACS en Abertis”.

“Encara que creiem que això és positiu, esperem que el mercat segueixi sent cautelós davant de qualsevol desplegament addicional de capital, ja sigui per augmentar l'exposició a Abertis i actius de transport de grans dimensions, o per reduir potencialment l'exposició a la contractació (observem que cap de les empreses ha fet comentaris sobre possibles transaccions)”, conclouen.

Noticias relacionadas

contador