ep fachada y zonas exteriores de uno de los hoteles de la cadena melia hotels
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Renta 4 ha elevat el preu objectiu que atorga a Meliá Hotels fins als 9,4 euros (+21% respecte a l'anterior, de 7,8 euros) en constatar la "fortalesa actual del negoci". Els títols de l'hotelera han caigut un 24% al darrer mes, i un 30% des de principis de maig, quan va marcar màxims des de la Covid-19. Segons els experts de la companyia, hi ha un "excessiu pessimisme borsari" al voltant de la companyia que no comparteixen.

  • 7,50€
  • 1,35%

"Esperem que els resultats del segon trimestre mostrin un gran to i les previsions de cara al tercer són molt positives, amb preus superiors als del 2019 encara que amb nivells d'ocupació lleument inferiors", destaquen des de Renta 4. A més, apunten que "les perspectives per al quart trimestre són favorables, amb una recuperació més visible al segment MICE (reunions, convencions) que hauria de donar suport al segment urbà”.

Segons els experts de la companyia, "els títols estan descomptant una contracció significativa de l'activitat i/o una forta pujada dels costos que provoquin una caiguda del resultat operatiu el 2023". I “encara que no podem descartar aquest escenari, aquesta no és la nostra visió”, remarquen.

Afirmen que el 2022 "serà més positiu que el que descomptàvem al febrer", quan van millorar el preu objectiu dels 6,8 als 7,8 euros. "Ara esperem que l'EBITDA superi els 400 milions d'euros", i la principal raó d'aquesta millora és "la recuperació més ràpida del previst que permeti que els ingressos i l'EBITDA se situïn al voltant d'un 10% per sota del 2019 (amb un primer trimestre afectat per òmicron)”, destaquen els analistes de Renta 4.

També comenten que amb l'entorn macro actual, amb un risc creixent de recessió, una inflació elevada de forma persistent, la pujada de tipus a Europa, etc., “la visibilitat de cara al 2023 és reduïda”. "Al nostre escenari central, no obstant, no descomptem un deteriorament de l'activitat excessiu que pugui repercutir molt negativament en el consum", apunten.

Cosa que creuen que és el que "s'està descomptant actualment al mercat". Esperen que el 2023 sigui un any "relativament bo" per a Meliá, "amb creixement d'ingressos i EBITDA, que ja s'haurien d'aproximar als registres del 2019", conclou Renta 4, que segueix recomanant sobreponderar el valor'

Noticias relacionadas

contador