ep archivo   el consejero delegado de melia hotels international gabriel escarrer
HOSTELTUR - Archivo

Els experts de Bankinter han baixat el consell de Meliá fins a neutral des de comprar tot i tenir un fort potencial de revaloració, proper al 30%, respecte al preu objectiu de 7,76 euros.

  • 7,44€
  • 0,07%

El motiu de la retallada té a veure amb el fet que l'hotelera hagi reconegut que l'alça de l'energia, la beguda, els aliments i els salaris (la inflació ha escalat al 10,2% al juny) erosionarà una part important dels seus marges.

Meliá ha anticipat també una temporada d'estiu positiva, que en termes globals igualaria els ingressos del 2019, amb un increment important de tarifes diferenciat per zones. Per als hotels urbans, la previsió és d'un augment del 5%, mentre que per als hotels d'illes i costes, l'increment mitjà seria al voltant del 15%, amb les Canàries al capdavant.

"Malgrat la forta pujades de preus, la companyia reconeix que els seus marges es veuran erosionats per la forta inflació de costos. Això fa tornar a preveure febles resultats durant el segon trimestre del 2022, que es publicaran el proper 27 de juliol", expliquen des de Bankinter. "Fins aleshores, estimem un comportament feble del valor, cosa que ens porta a baixar la seva recomanació", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador