l alliance renault nissan dans une dynamique incroyablement positive selon senard 20230126081013

Els gegants de l'automòbil Renault i Nissan han anunciat que reestructuraran l'aliança que mantenen des de fa dècades. En concret, des del 1999. En un comunicat, la companyia francesa ha explicat que com a part de l'operació transferirà el 28,4% de les accions de Nissan a un fons fiduciari francès per a la venda.

Renault ha procedit a l'anunci "després de diversos mesos de constructives converses amb Nissan", i ha apuntat que tot i que encara està "subjecte a l'aprovació del Consell d'Administració", l'acord suposarà una reducció de la participació de Renault a Nissan des del 43 % actual al 15%, de manera que la seva participació s'equipararia a l'actual participació de l'empresa japonesa en Renault.

"El Grup Renault i Nissan mantindrien una participació creuada del 15%, amb una obligació de bloqueig, així com una obligació de suspensió. Els dos podrien exercir lliurement els drets de vot vinculats a la seva participació directa del 15%, amb un límit del 15%", ha remarcat l'automobilística francesa en una nota.

Sobre la reducció de la participació de Renault en Nissan, al comunicat es detalla que els drets de vot es "neutralitzarien" per a la majoria de les decisions en el fideïcomís, però els drets econòmics (dividends i ingressos per la venda d'accions)" seguirien beneficiant completament el Grup Renault fins que es venguin aquestes accions".

Renault "donaria instruccions al fideïcomissari perquè vengués les accions de Nissan encomanades si fos comercialment raonable per al Grup Renault, en un procés coordinat i ordenat, però no estaria obligat a vendre les accions en un termini determinat", ha apuntat també l'automobilística francesa.

Cal recordar que els fabricants d'automòbils van segellar la seva aliança per primera vegada el març del 1999, i que l'acord arriba dilluns després de mesos d'intenses negociacions.

Com a part de l'acord, Nissan també invertirà en Ampere, la divisió de vehicles elèctrics de Renault, per convertir-se en "accionista estratègic", mentre que les dues empreses s'embarcaran en "projectes operatius d'alt valor afegit" a Amèrica Llatina, Índia i Europa.

Noticias relacionadas

contador