amancio ortega inditex portada
45,19€
  • -0,84€
  • -1,82%

Inditex va tancar la sessió d'aquest dilluns amb una caiguda del 3,8% llastrada per l’advertència de beneficis d’Asos que també va arrossegar al parquet la resta del sector.

Malgrat aquestes incerteses posades sobre la taula per la britànica respecte a la venda en línia de roba i cosmètics (les vendes s'han deteriorat significativament el novembre), la companyia espanyola presidida per Pablo Isla segueix sent entre els títols favorits d’RBC Capital Markets de cara a 2019.

RBC assevera que "Inditex s'està convertint en una acció defensiva" malgrat que "podria enfrontar-se a una major pressió dels seus marges per l'efecte divisa o un excés d'estoc".

La companyia d'anàlisi també destaca que Inditex "pot haver d'afrontar una desacceleració de la demanda als mercats emergents que pot acabar afectant les seves vendes" encara que, com qualsevol altra empresa dedicada a la moda, els d'Amancio Ortega solen respondre bé a tot això "gràcies al seu model de negoci basat en la resposta ràpida" cosa que mitiga qualsevol efecte dels seus contratemps.

D'altra banda, RBC subratlla que "el fort flux d'Inditex hauria d'implicar que acabi amb un efectiu de 7.000 milions d'euros" i espera que el seu actual full de ruta, que passa per integrar les seves botigues i inventaris a escala global per al 2020 hauria de permetre "complir amb tots els seus comandes en línia, cosa que, al seu torn, impulsarà les seves vendes permetent, a més, que optimitzi millor les seves botigues".

Finalment, la companyia reitera el seu preu objectiu de 32 euros (atorgat a l'espanyola un potencial alcista del 33,4% des dels seus nivells de cotització) i assegura que "l'amenaça competitiva d'Inditex dins del seu sector pot haver estat exagerada".

Noticias relacionadas

contador