ep etiquetas de primark en la tienda de gran via tras incrementar un 15 el sueldo de sus empleados
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Primark es recupera ràpidament. La tèxtil 'low cost', propietat de la britànica AB Foods, aspira a batre expectatives amb el seu benefici gràcies al seu bon comportament en aquesta 'nova normalitat' posterior al confinament que va suposar el tancament de tots els seus establiments.

Com que no compta amb botigues online, Primark ha estat una de les cadenes més exposades a la crisi del coronavirus. Després d'aquest anunci d'expectatives, les accions de AB Foods es revaloritzen un 3% en el parquet.

El mes de juny, Primark va anticipar un benefici operatiu ajustat per a tot l'any d'entre 300 i 350 milions de lliures, 913 milions menys que el mateix període de l'any anterior. Després del confinament, totes les botigues de la marca han anat reobrint durant els mesos de maig, juny i juliol.

"Si existia alguna por o dubte que Primark tornés als seus nivells prepandèmia, ja s'han oblidat", ha assegurat el director financer de AB Foods, John Bason, en declaracions a l'agència Reuters. De cara al pròxim exercici fiscal de la companyia, la cadena tèxtil té previst obrir 14 noves botigues, incloent-hi quatre a Espanya; tres als Estats Units; dues a Itàlia; i una al Regne Unit, França, Holanda i Polònia, així com la seva primera botiga a Praga, que serà també la primera de la firma a Txèquia.

Noticias relacionadas

contador