ep primark incrementa un 15 el sueldo de sus empleados en espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El grup irlandès Primark ultima un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE) per a la major part de la seva plantilla a Espanya, una decisió que afectarà més de 6.000 treballadors, segons indiquen fonts sindicals, després del tancament de locals per l'epidèmia de coronavirus.

  • 26,35£
  • -1,90%

La companyia de tèxtil de baix cost, que supera les 40 botigues a Espanya, es veu obligada a prendre aquesta decisió, que ja han adoptat altres firmes del sector, com ara el grup espanyol Mango o el gegant suec H&M. Un cessament temporal de l'ocupació al qual previsiblement s'aniran sumant més companyies durant els pròxims dies.

L'ERTE, segons les citades fonts, que Primark no ha confirmat, es produeix per causes de "força major" i es faria efectiu des del passat 15 de març i mentre duri l'estat d'alarma i els seus establiments hagin de romandre tancats.

La retallada temporal d'ocupació comportaria que la filial del grup Associated British Foods (ABF) completi fins al 100% de la prestació per desocupació, és a dir, de la base reguladora de cada treballador.

La companyia ja havia comunicat aquest dilluns el tancament de 376 establiments a 12 països, que representa una pèrdua d'uns 650 milions de lliures (més de 700 milions d'euros). Per això, ha assegurat que ha posat en revisió tota la seva política de despeses.

Noticias relacionadas

contador