ep jose maria alvarez-pallete presidente ejecutivotelefonica 20181129152902
TELEFÓNICA
4,14€
  • 0,02€
  • 0,46%

Telefónica és el pitjor valor de l'IBEX aquest dimarts. L'operadora es deixa un 1% i cotitza als 7,56 euros, tot just un 4% per sota del nou preu objectiu que li donen els experts de Berenberg. Aquests han retallat la seva valoració des dels 9,20 euros fins als 7,90 euros i han rebaixat el seu consell de comprar a mantenir.

"Hi ha molt a admirar en Telefónica. És líder en fibra, en xarxes i en convergència fix-mòbil. No obstant això, el deute és un problema (...). Acolliríem amb beneplàcit que se segueixin alienant actius no bàsics, però és probable que a curt termini siguin petits i es faci lentament. Baixem a mantenir per tal de tornar-nos més positius un cop hi hagi més evidència d'una imminent retallada" del deute, expliquen aquests experts.

El deute és un dels 'grans problemes' de Telefónica. La companyia continua retallant (els últims actius que ha venut han estat els de Amèrica Central), però són moltes les veus que segueixen pensant que això es fa molt lentament. A més, la companyia s'ha reafirmat en la seva estratègia centrada en reforçar els seus continguts i liderar la revolució tecnològica i el seu president, José María Álvarez-Pallete, ha declarat en més d'una ocasió que faran inversions en aquest sentit si són necessàries (de fet, les han dut a terme, com les comentades compres de drets de futbol de l'any passat).

A més del deute, Berenberg identifica altres riscos per a Telefónica. En primer lloc, es refereix a l'impacte de les divises, especialment les llatinoamericanes. També als tipus d'interès i la competència.

"Serà capaç Telefònica de créixer al mateix ritme a mesura que els seus competidors despleguen la seva pròpia infraestructura?", es pregunten aquests experts.

QUÈ FARÀ QUE TELEFÒNICA VAGI A REACCIONAR

Berenberg es refereix també al seu informe a aquells aspectes que farien que Telefónica millorés el seu rendiment.

"(Millorarà el seu rendiment) si Espanya es reavalua a múltiples per sobre del sector en creixement sostenible amb un risc mínim de despesa de capital, si es fan desinversions i si les divises llatinoamericanes s'enforteixen davant de l'euro", expliquen aquests analistes.

Segons Berenberg, pel que fa a Espanya, Telefónica hauria de valorar l'estratègia de Vodafone de rebutjar els drets de futbol, ​​tot i que reconeix que aquest plantejament també té el seu cost per la pèrdua d'ingressos. Pel que fa a la desinversió d'actius, "els esforços actuals, amb les cessions a Amèrica Central, són petits, mentre que les subhastes d'espectre durant els propers anys retardaran el progrés (de reducció de deute)". En aquest sentit, cal subratllar que hi haurà subhastes d'espectre a Alemanya, Espanya i el Regne Unit durant els propers 18 mesos. Pel que fa a les divises llatinoamericanes, "no tenim una opinió ferma, però reconeixem que la situació actual suggereix que les divises llatinoamericanes seguiran debilitant davant de l'euro a llarg termini", conclou Berenberg.

Noticias relacionadas

contador