josé maría álvarez pallete (telefónica)
Alberto Sánchez (Bolsamanía)

El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, torna a demanar que tots els operadors del sector de les telecomunicacions tinguin les mateixes regles i juguin al mateix terreny de joc. "No és regular més, sinó desregular més", ha assegurat perquè, en la seva opinió, "no és just ni viable".

  • 4,15€
  • 0,78%

No és la primera vegada que el primer executiu de Telefónica requereix que a tots els operadors, siguin companyies de telecomunicacions o gegants del món digital, se'ls apliqui les mateixes regles. En la seva opinió, la "nova economia" requereix nous "marcs fiscals, reguladors i de competència", ha indicat Álvarez-Pallete durant unes jornades organitzades pel diari 'El País' i la consultora Kreab.

Álvarez-Pallete considera necessàries "noves regles, no sols a Espanya, sinó a Europa" que permetin "protegir la competitivitat de les companyies".

I, en aquest nou marc, que hi hagi les "mateixes regles per a tots". "No és regular més, sinó desregular més" perquè, entén, "no és just ni viable" que hi hagi operadors virtuals (OTT) i "centenars d'operadores a Europa fora de les dinàmiques reguladores".

MÉS CONSOLIDACIÓ

Aquesta dinàmica genera, segons Álvarez-Pallete, que es "perpetuïn avantatges" que van en contra "dels que tenen compromís inversor". D'aquesta manera, s'està impedint que existeixin "mercats de telecomunicacions sòlids, competitius i sostenibles" i "fomentar la consolidació".

"Europa ha de recuperar la sobirania digital", ha indicat el president de la 'teleco', encara que percep que Espanya, amb la nova Llei de Telecomunicacions, està fent "passos en la direcció correcta".

Noticias relacionadas

contador