ep el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete en el pleno extraordinario recuperacion y
EUROPA PRESS

"No es pot jugar al futbol si un ataca des de baix i un altre des de dalt. Competim amb gent que no està regulada i no vull que els regulin, però si ells no estan regulats, desreguli'm a mi, perquè és impossible competir en igualtat d'oportunitats", ha reclamat el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete.

  • 4,15€
  • 0,78%

En aquest sentit, ha demanat implantar unes noves regles del joc similars per a tots els operadors. En la seva opinió, Europa "pot ser pionera" en establir aquestes noves regles del joc que garanteixin la competitivitat, perquè "és impossible tenir la productivitat que té l'altre si es competeix amb diferents regles de joc".

Així ho ha posat de manifest durant la seva intervenció al ple extraordinari 'Recuperació i reconstrucció de l'economia espanyola: reptes i prioritats' organitzat per la Cambra de Comerç d'Espanya. El president de Telefónica ha assenyalat que el pacte digital ha d'impulsar la digitalització de l'àmbit públic i del privat i permetre aplicar als models de negoci les eines que existeixen derivades del món digital.

A més, ha alertat que la revolució tecnològica generarà més desigualtat si no s'actua i es garanteix la igualtat d'oportunitats. "Aquesta revolució destruirà ocupacions, però en generarà d'altres. Com fem aquesta transició del que pot desaparèixer al que s'està creant és essencial", ha apuntat.

En aquest nou escenari, ha destacat la importància de les dades com a nou factor de productivitat, però ha destacat que no pot ser de franc. "Són propietat de les persones, i en aquests moments s'estan expropiant dades sense una contrapartida clara", ha advertit. Per tot això, el directiu ha defensat una "constitució digital" impulsada des d'Europa que canviï les regles i equilibri el terreny de joc.

Noticias relacionadas

contador