• El puesto de director de finanzas y control será asumido por Laura Abasolo
vila

El presidente ejecutivo de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha nombrado a Ángel Vilá nuevo consejero delegado de Telefónica. La teleco ha decidido rediseñar el modelo organizativo de la compañía para "acelerar el ritmo de crecimiento del negocio, facilitar la implantación y el logro de nuevas metas y objetivos, e impulsar los nuevos valores que habrán de regir la vida corporativa en los próximos años". Todo ello con el propósito de que Telefónica alcance la más alta relevancia en la vida de sus clientes.

  • 4,13€
  • 0,24%

Així, la Comissió de Nomenaments, Retribucions i Bon Govern de Telefónica ha aprovat, en la seva reunió ordinària celebrada el dia d'avui, proposar al Consell d'Administració que se celebrarà demà el nomenament d'Ángel Vilá Boix, fins ara director d'estratègia i finances, com a nou conseller delegat de la companyia. El lloc de director de finances i control serà assumit per Laura Abasolo.

Aquesta direcció engloba les responsabilitats sobre les àrees de Finances, Fiscal, Planificació Financera i Coordinació, Consolidació i Polítiques Comptables, Control i Planificació i Relacions amb Inversors. Fins avui, Laura Abasolo era directora de Planificació, Comptabilitat i Control de Gestió i és membre del Comitè Executiu des de març de 2014.

Ángel Vilá continuarà exercint labors de representació institucional de la companyia en diversos organismes

Es proposarà nomenar a Àngel Vilá conseller de Telefónica, S. A. per cooptació, amb el caràcter de conseller executiu, ocupant la vacant propiciada per la sortida de l'Òrgan del Govern de la Companyia de Julio Linares, que seguirà vinculat al Grup i es proposarà la seva propera incorporació als Consells de Telefónica Brasil i Telefónica Deutschland. Així mateix, continuarà exercint labors de representació institucional de la companyia en diversos organismes.

Segons han informat en un comunicat, el nomenament de nou conseller delegat de Telefónica consolida el model operatiu introduït en 2014. Així, les cinc operadores–Espanya, Brasil, Hispanoamèrica, Alemanya i Regne Unit-, i les Direccions generals Comercial Digital (Chief Commercial Digital Officer) i de Recursos Globals (Chief Global Resources Officer) reportaran directament al Conseller Delegat.


El president executiu de Telefónica impulsarà el Posicionament Públic de la Companyia en l'ecosistema digital per posicionar a Telefónica com a líder en transformació digital als països en els quals opera i contribuir a definir les noves regles de l'economia digital, amb la confiança dels clients com a pilar clau per al futur de la companyia, apunta en un comunicat la teleco.

Noticias relacionadas

contador