ep archivo   el presidente de inditex pablo isla da un discurso en los premios forbes que reconocen
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

"Estic centrat en la transició… després, ja ho veurem". Són les paraules de Pablo Isla, president d'Inditex, després de ser qüestionat pels periodistes sobre què farà quan abandoni la presidència de la cadena de moda, a partir de l'1 d'abril. "Durant els propers mesos estaré centrat a culminar aquesta transició, que per a mi és una cosa totalment determinant, per Marta, per Óscar, per la resta de l'equip... i després ja veurem".

  • 44,70€
  • -1,08%

"Marta Ortega coneix molt bé l'empresa. Fa 15 anys que és amb nosaltres i és una molt bona notícia que passi a ser la presidenta de la companyia", ha afegit Isla.

Tot i això, la presidència de Marta Ortega no tindrà caràcter executiu. "Marta seguirà supervisant la imatge i la proposta de producte de Zara, però el primer executiu serà Óscar García Maceiras. A Espanya no és tan comú la separació de funcions entre president i CEO, però en altres països sí, ho és."

Preguntat pels motius dels importants canvis a la direcció d'Inditex, Isla ha dit que "és el moment òptim. La companyia té una gran solidesa, una estratègia ben definida, uns equips fantàstics i una combinació de joventut i experiència."

Isla ha precisat que "feia temps que estavem preparant aquesta transició. I ho hem fet d'una manera discreta, com acostumem a fer les coses a Inditex". A més, ha afegit que “mantindrem l'essència del nostre model de negoci. Aquesta integració molt forta entre la fabricació, el disseny, la logística... aquesta capacitat de reacció i aquesta cultura i valors que compartim”.

D'altra banda, el directiu ha explicat que “Óscar García Maceiras és des d'avui nou conseller delegat de l'empresa. Ja anticipàvem per les seves qualitats que es convertiria en la persona indicada per actuar com a primer executiu de l'empresa des que es va incorporar a la companyia al mes de març passat, com a secretari general".

En una roda de premsa en format molt reduït, en què no ha participat Marta Ortega, però sí Óscar García Maceiras, el nou conseller delegat del grup ha dit que “el gran equip d'Inditex em dona tranquil·litat per enfrontar tots els reptes que tenim per davant".

Noticias relacionadas

contador