ep marta ortega
EUROPA PRESS

El mercat castiga Inditex després de l'ascens de Marta Ortega a la presidència de la cadena de moda en substitució de Pablo Isla i el canvi sorprenent de conseller delegat, que no era esperat pel mercat.

  • 44,64€
  • -0,13%

"Encara que a priori no esperem canvis en l'estratègia de la companyia, que està ben definida, la notícia pot tenir biaix negatiu a la borsa, ja que Isla gaudeix d'un gran prestigi al sector", expliquen els experts de Banc Sabadell, que aconsellen vendre el valor.

"Esperem una reacció negativa per la marxa de Pablo Isla, que ha liderat amb èxit la transformació del grup i ha aconseguit una integració de les vendes en línia i físiques sense precedents al sector", assenyalen des de Bankinter, el consell del qual és comprar, amb preu objectiu de 34 euros.

"A mitjà termini, l'equip directiu mantindrà les línies estratègiques i executives del grup, amb un model de negoci superior amb més marges i capacitat de creixement i generació de caixa", afegeixen.

La notícia “sorprèn al mercat, especialment la sortida de Pablo Isla, sota el lideratge del qual la companyia ha tingut un gran èxit. Al nostre parer, Pablo Isla deixa la companyia ben preparada de cara al futur, amb una estratègia ben definida, si bé creiem que el relleu podria provocar cert impacte a la baixa en la cotització", argumenten els experts de Renta 4, que recomanen sobreponderar el títol, amb preu objectiu de 35 euros.

La filla d'Amancio Ortega ja va anticipar al mes d'agost passat que estava disposada a assumir qualsevol càrrec formal que necessités Inditex. "Sempre seré a qualsevol lloc on l'empresa més em necessiti. Per ser honesta, m'agradaria estar a prop del producte. Crec que és el que el meu pare sempre va fer", va afirmar en una entrevista.

Per tant, a partir d'ara, tindrà el complicat paper de fer oblidar Pablo Isla, que ha dirigit la cadena de moda amb molt d'èxit durant els darrers 17 anys.

Noticias relacionadas

contador