ep archivo   marta ortega en una imagen de archivo
FRANCISCO GUERRA Y JOSÉ OLIVA - Archivo

El Consell d'Administració d'Inditex, a iniciativa del seu president Pablo Isla i del seu fundador Amancio Ortega, i prèvia proposta de la Comissió de Nomenaments, ha aprovat el nomenament de Marta Ortega Pérez com a presidenta del grup, amb el caràcter de consellera dominical, nomenament que serà efectiu a partir de l'1 d'abril del 2022. Així mateix, Óscar García Maceiras, fins ara secretari general i del Consell, ha estat nomenat conseller delegat d'Inditex, amb efectes immediats. José Arnau Sierra es manté com a vicepresident del Consell d'Administració.

  • 44,70€
  • -1,08%

Amb aquests nomenaments, el Consell d'Administració culmina el procés de relleu generacional iniciat el 2011 amb la substitució d'Amancio Ortega a la presidència d'Inditex. Els nomenaments seran sotmesos a la ratificació de la propera Junta General d'Accionistes.

El Consell d'Administració ha agraït a Pablo Isla "el seu lideratge i visió" durant els 17 anys en què ha dirigit l'empresa, primer com a vicepresident i conseller delegat des del 2005 i, a partir del 2011, com a president. "Durant aquest període, Inditex s'ha convertit en la principal companyia del sector a nivell mundial i un referent en matèria de sostenibilitat i transformació digital", ha dit en una nota. Pablo Isla continuarà com a president fins al proper 31 de març.

El Consell d'Administració ha agraït igualment a Carlos Crespo, conseller delegat del grup des del juliol del 2019, el seu "destacable exercici" en aquest temps. Carlos Crespo ha estat nomenat director general d'Operacions, Transformació Sostenible i Digital d'Inditex amb la finalitat de continuar impulsant aquests àmbits. Javier Monteoliva, director jurídic d'Inditex i vicesecretari del Consell d'Administració fins avui, ha estat nomenat Secretari General i del Consell.

La nova estructura organitzativa incorpora un Comitè de Direcció, compost per directius procedents de diverses àrees corporatives i del negoci. Els membres del Comitè de Direcció de la companyia seran: Carlos Crespo; Pablo del Bado Rivas, director general de Pull&Bear; Miguel Díaz Miranda, director financer i d'operacions de Zara; Ignacio Fernández Fernández, director general de Finances d'Inditex; Javier García Torralbo, director general de comerç electrònic de Zara; Begoña López-Cano Ibarreche, directora general de persones d'Inditex; Beatriz Padín Santos, directora de Dona de Zara; Jorge Pérez Marcote, director general de Massimo Dutti; i Óscar Pérez Marcote, director general de Zara.

L'ARRIBADA DE LA FILLA

Marta Ortega, filla d'Amancio Ortega, propietari d'Inditex, ha desenvolupat la seva activitat en diferents àrees del grup durant els darrers 15 anys i, en particular, ha dirigit el reforçament de la imatge de marca i proposta de moda de Zara, àrea que seguirà supervisant. Sota el seu lideratge s'han materialitzat campanyes amb creatius del sector com Steven Meisel, Fabien Baron, Karl Templer o Luca Guadagnino, així com el llançament de noves col·leccions premium, incloent-hi Zara SRPLS i Charlotte Gainsbourg by Zara.

Óscar García Maceiras es va incorporar al grup el març del 2021 com a Secretari General i del Consell. Ha liderat projectes de transformació en els seus 20 anys d'activitat professional tant al sector públic, com a Advocat de l'Estat, com al sector privat en companyies com Banco Pastor, Banco Popular, SAREB o Banc Santander.

Pablo Isla ha volgut agrair a Amancio Ortega el suport i la confiança. "Ara creiem que és el moment d'abordar aquesta nova etapa, amb Marta Ortega com a presidenta i Óscar García Maceiras com a consell delegat", ha assenyalat.

Marta Ortega, per part seva, ha manifestat el seu "enorme agraïment" a Pablo Isla "pel seu extraordinari treball i dedicació durant tots aquests anys"

contador