• Oryzon va rebre un informe favorable, que va provocar les pujades del 50% dimecres i del 12% aquest dijous
  • El director general d'Oryzon va assegurar que la sortida de Catalunya va ser una decisió "molt meditada"
ep carlos buesa ceooryzon
ORYZON

Oryzon Genomics corregeix en borsa després d'haver acumulat una pujada del 70% durant les sessions de dimecres i de dijous. La companyia cau un 5% al Mercat Continu i se situa als 2,9 euros. Oryzon va rebre un informe favorable, que va provocar les pujades del 50% dimecres i del 12% aquest dijous.

  • 2,00€
  • 0,00%

D'aquesta manera, la companyia dirigida per Carlos Buesa agafa aire després d'arribar a situar les seves accions per sobre dels 3 euros, tot i que no hi havia cap notícia concreta que pot considerar-se el suficientment important com per justificar els ascensos. No obstant això, Oryzon és una companyia que s'ha d'emmarcar en la condició de petita i de comportament habitual molt volàtil en borsa.

No obstant això, dimecres passat, Oryzon va rebre un informe positiu del grup financer Solventis, que li dóna un preu objectiu de 7,66 euros, molt per sobre de les seves actuals preus de cotització. Segons l'esmentat informe, la companyia disposa d'"un bon pulmó financer per afrontar els propers assajos clínics". Alhora, des de Solventis segueixen donant valor a la molècula ORY-1001, molècula que 'ha descartat' Roche aquest estiu, la qual cosa va suposar una notícia molt negativa per Oryzon. Aquests analistes la segueixen donant valor, tot i que "només per a les indicacions de leucèmia i càncer de pulmó de cèl·lula petita".

La biotecnològica està vivint un any complicat des que el passat mes de juliol la farmacèutica Roche decidís trencar l'acord que havien signat per desenvolupar la molècula ORY-1001. L'anunci va provocar caigudes del 20% en una sola jornada en els seus títols, mentre Buesa comentava que lamentava la decisió. En el conjunt de l'any, i tot i les alces d'aquest dimecres i dijous, Oryzon es deixa a prop d'un 48%.

A més, dimarts passat, el seu director general, Carlos Buesa, va concedir una entrevista a El País en què ha assenyalat que la decisió de marxar de Catalunya "va ser molt meditada" i que es va prendre "per protegir els pacients i els inversors".

Noticias relacionadas

contador