• La raó de la seva decisió no han estat dades negatives de la molècula, sinó una re-priorització interna del pipeline de Roche
  • Oryzon ha aclarit que l'impacte econòmic quedarà "totalment amortitzat" a finals d'any

Oryzon Genomics ha comunicat que, a causa d'una re-priorització estratègica de la seva cartera, Roche ha pres la decisió de no continuar amb el desenvolupament clínic d’ORY-1001, un inhibidor selectiu d’LSD1, que estava sent investigat per càncers hematològics i certs tumors sòlids. Oryzon es desploma al Continu (25%).

  • 2,00€
  • 0,91%

Carlos Buesa, president d'Oryzon, ha comentat: "Lamentem aquesta decisió. Roche ens ha informat que la raó de la seva decisió no han estat dades negatives de la molècula, sinó una re-priorització interna del pipeline de Roche. Oryzon s'enfocarà a recuperar la molècula com més aviat millor durant les pròximes setmanes i en l'anàlisi i planificació per continuar el seu desenvolupament clínic sense que es produeixin retards. Des d’Oryzon estem convençuts que ORY-1001 té un gran potencial per al tractament d'un ampli rang de tumors i la companyia està decidida a continuar el seu desenvolupament".

Com a conseqüència d'aquesta decisió, els drets de desenvolupament i comercialització llicenciats a Roche seran recuperats per Oryzon. D'acord amb les disposicions de l'acord de llicència, Roche finalitzarà durant els propers mesos les activitats en curs durant l'assaig d'escalat de dosi de Fase I en pacients de càncer de pulmó de cèl·lula petita d'acord amb el pla de desenvolupament clínic. La recuperació dels drets de llicència d'ORY-1001 es realitzarà sota els termes de l'acord, sense que suposi cap cost per Oryzon.

IMPACTE ECONÒMIC QUE QUEDARÀ AMORTITZAT A FINALS D'ANY

En un segon comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Oryzon ha precisat que no té registrats dret de cobrament derivats de l'acord amb Roche, ni obligacions actuals sorgides de fets passats que puguin suposar un passiu ni una contingència. "Els cobraments rebuts per la societat al llarg de la durada de l'acord de llicència no són reemborsables", precisa.

Oryzon també explica que l'actiu intangible corresponent a l'acord de llicència va ser sotmès a deterioraments sistemàtics des de l'exercici econòmic de 2013 amb un ritme d'amortització anual del 20%.

"El 30 de juny de 2017, el valor net comptable de l'actiu intangible es troba registrat per un import de 328.700 euros i quedarà totalment amortitzat al 31 de desembre de 2017. El valor net realitzable de l'actiu s'estima ser superior als 328.700 euros, no estimant-se necessària la dotació de provisió, import que, si escau, s'estima no material i que es xifraria en 328.700 euros".

"A partir d'ara, la Societat no rebrà nous cobraments derivats de l'acord de llicència subscrit amb Hoffmann-La Roche", ha conclòs Oryzon a la nota aclaridora.

Noticias relacionadas

contador