• Carlos Buesa afirma que segueixen confiant en la molècula ORY-1001 després del fiasco amb Roche
  • A l'any, els títols de la companyia acumulen una retallada del 48%
ep carlos buesa ceooryzon
ORYZON

Oryzon Genomics es dispara aquest dimecres en borsa (+22%) després de les últimes declaracions del seu president i davant un informe positiu del grup financer Solventis que li dóna un preu objectiu de 7,66 euros, més d'un 200% per sobre dels 2,13 euros als quals la companyia cotitza actualment.

  • 1,98€
  • -1,88%

Oryzon Genomics va ser una de les primeres companyies en anunciar la seva sortida de Catalunya davant la crisi política que afecta la comunitat autònoma i que ha provocat un èxode massiu d'empreses, que han optat per canviar la seva seu social per evitar problemes. El seu director general, Carlos Buesa, va dir aquest dimarts en una entrevista a El País que la decisió "va ser molt meditada" i que es va prendre "per protegir els pacients i els inversors".

La biotecnològica està vivint un any complicat des que el passat mes de juliol la farmacèutica Roche decidís trencar l'acord que havien signat per desenvolupar la molècula ORY-1001. L'anunci va provocar caigudes del 20% en una sola jornada en els seus títols, mentre Buesa comentava que lamentava la decisió. En el conjunt de l'any, i tot i les alces d'aquest dimecres, Oryzon es deixa un 48%. La companyia cotitza a prop dels seus mínims històrics tot i que, pel que fa a la molècula ORY-1001, Carlos Buesa continua sent optimista. "Hauria estat greu que ens tornessin la molècula perquè no funcionava o perquè era perillosa, però això no ha passat", explicava a El País aquest dimarts. Afegia el director general d'Oryzon que la decisió es va prendre perquè en Roche "es va decidir que altres molècules tenien més possibilitats d'arribar abans al mercat i donar un interès als seus inversors i van abandonar altres que podrien no ser tan ràpides". "Ara hem de posar a caminar de nou la molècula, i tornar a parlar amb farmacèutiques que van estar interessades en el seu dia i ho tornaran a estar, o amb algunes grans empreses biotecnològiques", afegia Buesa.

LA VALORACIÓ SOLVENTIS

Solventis també és optimista amb Oryzon -als seus títols els atorga un valor teòric molt per sobre de l’actual-, i segueix donant valor a la molècula ORY-1001, tot i que "només a les indicacions de leucèmia i càncer de pulmó de cèl·lula petita". Per a la molècula ORY-3001, manté el valor en zero, i dóna valor a les indicacions d'Alzheimer i esclerosi múltiple per ORY-2001.

"Considerem que l'estratègia de la companyia variarà i, tot i que Oryzon ha manifestat que desenvoluparà tots els assajos i seguirà analitzant les molècules, el pulmó financer és el que és i, per tant, situant-nos en una postura molt conservadora, valorem només aquelles indicacions per a les quals les molècules estan donant resultats satisfactoris i estan més avançades", assenyalen els analistes de Solventis.

Aquests experts afegeixen que la posició financer d'Oryzon és sòlida i que disposa d'"un bon pulmó financer per afrontar els propers assajos clínics". Aquest 'pulmó financer', expliquen, es deriva de "la robusta estructura de què disposava (la companyia) a principis d'any, la qual ha estat millorada mitjançant l'ampliació de capital realitzada al mes d'abril".

Noticias relacionadas

contador