ep masmovil da entradasu consejolos duenosmayoral que poseen88 decompania
MÁSMÓVIL - Archivo

És una de les grans operacions corporatives gestades en plena pandèmia de coronavirus, però la seva conclusió està lluny en el calendari. Els fons KKR, Cinven i Providence volen fer-se amb el control accionarial de MásMóvil a canvi de pagar als seus accionistes 22,5 euros per acció. Tenen el suport de gairebé el 30% del capital i aspiren a tancar l'operació just a la recta final d'any. Malgrat això, el mercat espera una contraoferta que permeti més opcions als inversors i, de pas, doni aire a la cotització, que es manté per sobre del preu de l'opa.

  • 22,50€
  • 0,00%

I, si hi ha contraoferta, hi ha dos noms sobre la taula, els dels principals competidors de MásMóvil a Espanya: Orange i Vodafone. I, encara que ja ha passat gairebé una setmana des que es van conèixer les intencions de les tres firmes d'inversió, ni l'operador francès, ni el britànic, no han ensenyat les seves cartes.

De fet, la multinacional del país veí, propietària d'Amena, és la més clara, i afirma que, almenys de moment, la seva intenció és créixer a Espanya de forma exclusivament orgànica. La companyia francesa va assegurar aquest dijous que no contempla, avui dia, una contraopa i que la seva matriu és el seu suport per continuar creixent a Espanya, però en solitari.

PREU BASE

No obstant això, la possibilitat d'una guerra d'ofertes no és una nebulosa. El propi document que Cinven, KKR i Providence van remetre el dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) reconeix que aquesta opció existeix i, de fet, posen un preu sòl a l'opció d'una contraoferta amb les mateixes garanties d'èxit que les que ells ja tenen a la seva mà.

Els tres fons s'han garantit el suport del 29% del capital de MásMóvil, entre ells, el de la família Ybarra Careaga, que controla el 13,2% del capital de la propietària de Yoigo. Aquests accionistes poden trencar el seu compromís si es donen una sèrie de condicions. Una d'elles, el preu.

S'eximeix així als accionistes del compromís sempre que es doni simultàniament, que el “preu de l'oferta sigui superior a 26 euros per acció i pagable en efectiu”; i que el comprador accepti “qualsevol remei de competència que pugui ser requerit per qualsevol autoritat per autoritzar l'oferta superior”. Condició que fa referència, per exemple, a les condicions que marquin les autoritats de Competència, en cas que el comprador sigui un operador competidor.

D'aquesta manera, aquests 26 euros per acció, elevarien el preu d'una possible opa rival a gairebé 3.500 milions d'euros, comparat amb els gairebé 3.000 que frega la proposta realitzada pels tres fons.

Cal recordar que els fons, a més, es reserven un as a la màniga, com és la milionària indemnització que hauria de pagar MásMóvil a les tres firmes d'inversió en cas que triomfi una opa rival: 22,6 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador