onur gen carlos torres bbva
BBVA
10,87€
  • -0,12€
  • -1,09%

El consell d'administració de BBVA ha decidit nomenar nou conseller delegat Onur Genç, que assumirà el càrrec un cop Carlos Torres assumeixi les funcions de president executiu, fet que tindrà lloc previsiblement l'1 de gener de 2019. Genç, actual conseller delegat de BBVA Compass, la filial del banc als Estats Units, procedeix de Garanti Bank.

En un comunicat arran del seu nomenament, BBVA ha destacat l'"impacte tan positiu" de Genç als Estats Units i Turquia. L'entitat l’ha triat perquè "és el conseller delegat idoni" per seguir avançant en la seva estratègia d'impuls de la transformació de les seves franquícies.

Genç es va incorporar a Garanti, filial turca de BBVA, el 2012, quan el banc ja estava present en el seu accionariat. Ho va fer com a vicepresident executiu responsable de la banca minorista. Tres anys després va ser nomenat viceconseller delegat de l'entitat, cosa que el va portar a assumir la responsabilitat de banca majorista. El gener de 2017 es va convertir en conseller delegat de la filial nord-americana del grup, BBVA Compass, així com country manager de l'entitat al país.

El nou conseller delegat va passar, igual que Torres, per McKinsey, primer en consultoria de gestió global a Canadà i després com a soci (2004), i després va ascendir a soci sènior. El 2009 va ser nomenat gerent de McKinsey.

Aquests canvis es deriven de la sortida de l'actual president de BBVA, Francisco González, del banc per la seva jubilació. L'entitat va decidir que el seu successor seria Carlos Torres, conseller delegat, però no va anunciar el nomenament del nou número dos en aquell moment. El nom de Genç no sortia a les quinieles per successor de Torres, que donaven per fet que el conseller delegat es trobava entre Jaume Sáenz de Tejada, Juan Asúa, Ricardo Forcano, Jorge Sáenz-Azcúnaga i Cristina de Parias.

Noticias relacionadas

contador