ep carlos torresfrancisco gonzalez
BBVA

BBVA ja té successor de Francisco González. Carlos Torres, actual conseller delegat, serà a partir del 31 de desembre el president executiu de l'entitat. El consell d'administració de BBVA ha aprovat aquest dimecres el pla de successió, que "garanteix la continuïtat en el procés de transformació que ha posat BBVA a l'avantguarda de la indústria financera global", ha assenyalat l'entitat en un comunicat.

  • 10,18€
  • -6,65%

Carlos Torres reemplaçarà Francisco González com a president executiu quan aquest deixi el seu càrrec, cosa que està prevista per al 31 de desembre del 2018, un cop s'hagin obtingut les autoritzacions corresponents. Durant el quart trimestre, el consell, la Comissió de Nomenaments i Carlos Torres abordaran la selecció del futur conseller delegat.

"Una transició ordenada i ben planificada és fonamental. El consell treballa amb dedicació per donar continuïtat al gran projecte de transformació de BBVA", apunta Francisco González.

EN CONTRA DEL CRITERI DEL BCE

Amb aquest nomenament, González aconsegueix el seu objectiu de deixar el banc en mans d'un president executiu, en contra del criteri del Banc Central Europeu (BCE), que prefereix que les entitats tinguin un president no executiu i un conseller delegat que sigui el primer executiu. Un criteri difícil d'imposar a BBVA després que fa tan sols quatre anys el supervisor aprovés el nomenament d'Ana Botín com a presidenta executiva.

Carlos Torres estava en totes les quinieles per substituir González després que el president expliqués durant la presentació dels resultats anuals del banc que no hi hauria "sorpreses" en l'elecció del seu successor. "Està molt clar per on anem aquí. Qualsevol cosa que no vagi per aquí seria una gran sorpresa, fins i tot per a mi", va assenyalar fa set mesos.

El que no estava clar era el moment en què González abandonaria l'entitat. L'encara president de BBVA marxarà abans de complir els 75 anys, límit imposat als estatuts del banc per formar part del consell d'administració. El seu 75è aniversari tindrà lloc l'octubre de 2019, moment en el qual González ja haurà sortit de l'entitat. Aquest límit està vigent des de 2011, quan el banc va retardar l'edat de jubilació del president i els consellers fins als 75 anys, davant l'edat de 70 anys que estava establerta fins al moment.

Aquesta successió ha estat aprovada per unanimitat pel consell del banc, que considera que "Carlos Torres és la persona idònia per donar continuïtat a l'estratègia de transformació del grup". Carlos Torres Vila es va incorporar al Grup el 2008 com a responsable d'estratègia i desenvolupament corporatiu i va assumir la direcció de l'àrea global de banca digital al març de 2014. Des del nomenament de Carlos Torres Vila com a conseller delegat el maig de 2015, el procés de transformació de BBVA s'ha accelerat notablement.

"El treball de Carlos aquests últims anys és la millor garantia de continuïtat en l'estratègia", apunta Francisco González, president de BBVA. Per la seva banda, Carlos Torres Vila va comentar que "gràcies a la visió estratègica del president fa més d'una dècada, avui en dia no hi ha projecte empresarial més atractiu que el de BBVA i és un honor poder formar-ne part".

Noticias relacionadas

contador