fondo soberano noruego norges bank portada

Norges Bank ha elevat la seva participació en la cadena de supermercats DIA des del 2,72% fins al 3,28% actual de forma prèvia a la presentació de resultats de la companyia i es manté com a tercer accionista després el fons Letterone Investment, participat per el milionari rus Mikhaïl Fridman, que ostenta un 29,001%.

En concret, el banc noruec té repartida la seva participació entre un 1,03% equivalent a un total de 6,6 milions d'accions i el 2,1% restant a través d'instruments financers.

Norges Bank realitza durant les últimes setmanes moviments a la baixa i a l'alça amb la seva participació en DIA en un escenari en el qual el fons Letterone Investment segueix com a principal accionista amb el 29%, persentatge que el situa a un pas del llindar del 30% que, segons estableix l'actual legislació del mercat, obliga a llançar una oferta pública d'adquisició (OPA) d'accions sobre el 100% de la companyia.

Letterone consolida la seva posició de màxim accionista de la companyia amb un 29% del capital social, seguit per Société Générale (4,8%) i de Norges Bank, després que Goldman Sachs sortís de l'accionariat de la cadena de supermercats fa unes setmanes.

Les accions de la companyia han estat unes de les més baixistes aquest dijous. Han caigut un 4,61% a l'IBEX-35, fins als 0,71 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador