ep fuertes caidasbolsalas accionesdia
Eduardo Parra - Europa Press

El fons d'inversió nord-americà Goldman Sachs ha rebaixat de forma dràstica la seva presència en el capital de DIA, en desprendre de quasi tots els drets de vot que tenia a través d'instruments financers en la cadena de supermercats i en vendre més del 4,5% de les accions que controlava en la companyia. Els títols de DIA han pujat un 2,58% en borsa.

Dia

  • 0,01€
  • -0,78%

Segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el passat 19 d'octubre, un dia abans que la cotització del supermercat s'enfonsés més d'un 24%, Goldman va passar de controlar el 15,9% de l'accionariat a tan sols l’1,8%.

En concret, es va desprendre d'un 4,5% d'accions, i va passar, així, de mantenir a través de vots atribuïts als títols un 6,4% el DIA a l’1,8%, al mateix temps que es va desfer de pràcticament tots els derivats financers que tenia, que ascendien al 9,48%, en quedar-se’n amb tan sols el 0,045%.

D'aquesta manera, el fons compta amb un total d’11,3 milions d'accions en la cadena de supermercats, xifra que, a preus de mercat, equival a 8,4 milions d'euros, xifra que contrasta amb l'última notificació a la CNMV del passat 18 d'octubre quan comptava amb 40 milions d'accions, que, a preus de mercat d'aquesta sessió equivalia als 34,8 milions d'euros.

Aquesta sortida de Goldman coincideix amb la venda del fons sobirà noruec, Norges Bank, dimecres passat, de gairebé totes les seves accions directes en DIA, que va passar així del 5,2% que controlava abans de l’advertència de beneficis que la companyia anunciava el dia 15 a l'actual 2,6%, del qual gairebé tot és a través d'instruments financers.

A més, dijous, Units Podem va demanar al president de la CNMV, Sebastià Albella, que donés explicacions al Congrés per no haver suspès durant els últims dies les operacions en curt contra la cadena de supermercats DIA, unes posicions que els grans fons ja estan desfent.

Amb aquest escenari, el mercat segueix pendent dels moviments del fons Letterone Investment, participat pel milionari rus Mikhaïl Fridman, amb el 29,001%, a un pas del llindar del 30% que, segons estableix l'actual legislació del mercat, obliga a llançar una oferta pública d'adquisició (OPA) d'accions sobre el 100% de la companyia.

Noticias relacionadas

contador