• La gran productora de dibujos animados prepara una nueva plataforma online de pago
  • "Volem una relació directa entre consumidor i creador", assegura Bob Iger, el seu conseller delegat
ep castillodisneydisneyland paris eurodisney
CARLOS HERGUETA

Les plataformes online de pagament estan en plena expansió. Netflix és des de fa temps el líder del mercat però el seu èxit sembla haver aixecat l'interès d'altres grans creadors de contingut. Ara Disney anuncia que es llança a la creació de la seva pròpia aplicació amb el que abandona, juntament amb tot el seu catàleg, les prestatgeries de la famosa plataforma online.

  • 561,23$
  • -0,63%
  • 112,73$
  • -0,04%

Tots els continguts de Disney, i juntament amb ells els de Marvel, Lucasfilm i Pixar, tindran nova casa a partir del 2019. L'anunci l'ha fet Bob Iger, el seu conseller delegat. La companyia assegura que "volem una relació directa entre consumidor i creador". Amb aquest anunci s'acaben amb els rumors de compra que circulaven en els últims dies i que auguraven que la plataforma acabaria sent part del gegant de l'animació.


Disney segueix així el camí que abans ja van engegar altres empreses com HBO

Netflix s'ha convertit en un dels gegants de la indústria no només com una de les plataformes de continguts online més gran sinó que els seus continguts exclusius (sèries principalment) han aconseguit destronar a altres grans productors. Disney segueix així el camí que abans ja van engegar altres empreses com HBO que va llançar també la seva pròpia plataforma a la xarxa sobre la qual poder distribuir els seus propis continguts a tot el món.

Disney no és novata en les plataformes online. La companyia és a punt de llançar un sistema d'emissió a través d'Internet perquè els amants de l'esport als Estats Units i Amèrica Llatina puguin accedir als continguts d'ESPN. La plataforma comptarà amb lligues de futbol, hoquei i beisbol (MLB, NHL i MLS), així com esport universitari i els grans de tenis, està previst que vegi la llum al començament de 2018.

La reacció del mercat a l'anunci va ser diferent en el cas de cada companyia. Netflix va ser, com era d'esperar, la gran perjudicada per l'anunci i va tancar amb una caiguda de l'1,64% fins als 178,36 dòlars. Per la seva banda, Disney va acabar en verd la sessió amb una pujada de 0,63 dòlars (0,59%) fins als 106,98 dòlars.

RESULTATS TRIMESTRALS

El gran anunci va ser comunicat per l'empresa durant la presentació de resultats trimestrals. Disney va comunicar que el seu benefici net per acció va ser de 4,55 al final del segon trimestre, enfront dels 4,63 de l'any passat. Els últims nou mesos, la companyia va facturar 42.358 milions de dòlars. La xifra reflecteix una petita reculada (-0,3%) respecte als ingressos anotats en el mateix període de 2016, de 42.490 milions.

Pel que fa als resultats trimestrals, Disney va guanyar 2.366 milions (1,51 dòlars per acció), un 9% menys que els 2.597 del trimestre anterior.

Noticias relacionadas

contador