• Es tracta de productes de AllianceBernstein, Schroder, DNCA, Pioneer, Invesco i BlackRock
  • Entre les seves inversions destaquen Royal Dutch Shell, Société Générale o Airbus
dinero, lluvia, billetes, dolares

En l'univers de fons registrats a Espanya, hi ha sis productes ‘top’ amb biaix ‘value’ i centrats en la selecció de grans companyies europees que obtenen una rendibilitat anualizada de més del 10% en els últims tres anys.

Entre els vehicles registrats en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) cinc estrelles Morningstar -màxima qualificació per rendibilitat i risc enfront dels seus competidors- de la categoria de renda variable europea amb focus en grans companyies i una filosofia valor per seleccionar les empreses -infravalorades respecte als seus fonamentals-, destaca l'AB European Equity Portfolio de la gestora AllianceBernstein.

El producte administra 367 milions d'euros, amb Tawhid Ali i Andrew Birse com a gestors, i obté un retorn anualitzat del 14,15% en els últims 36 mesos, segons les estadístiques de Morningstar. El sector de serveis financers és el que més pesa amb un 18% de la cartera, encara que les inversions més importants són la petroliera britànica Royal Dutch Shell, la tabacalera de la mateixa nacionalitat British American Tobacco, la farmacèutica francesa Sanofi, el grup noruec de retail Orkla i el gegant aeronàutic Airbus.

En el segon lloc d'aquest rànquing figura el Schroder European Value, amb un 11,1% anualitzat en el mateix període, gestionat per Andrew Lyddon i Andrew Evans. En aquest cas, el vehicle de la gestora britànica té sota gestió 827 milions d'euros. La sobreponderació del sector financer és molt major, amb un 36%. De fet, les majors posicions són els bancs britànics Royal Bank of Scotland i HSBC, així com la cadena de supermercats Tesco, el fabricant francès d'electrònica Technicolor i el banc holandès ING.

El DNCA Invest Value Europe de la gestora luxemburguesa DNCA completa aquest podi amb un 11% anualitzat. Té 1.122 milions d'euros sota el timó d'Isaac Chebar i Don Fitzgerald. En aquest cas el sector industrial és el que més destaca entre les seves inversions amb un 29% del patrimoni. Encara que l'entitat italiana UniCredit és la seva major posició, per davant del banc francès Société Générale. Li segueixen els grups industrials CNH Industrial i Bouygues, així com la 'teleco' holandesa Koningklijke.

Per la seva banda, el Pioneer European Equity Value obté un 10,7% anualitzat en els últims tres anys. El patrimoni aconsegueix els 723 milions, sota la gestió d'Andreas Wosol i Roberto Campani. Novament, amb un 25%, sobresurten les entitats de serveis financers, amb noms com BNP Paribas o Société Générale. Les 'telecos' Vodafone i Deutsche Telekom, i el grup francès de components per al sector de l'automoció Faurecia, estan també entre les cinc majors inversions.

El cinquè vehicle del rànquing és l'Invesco Pan European Focus Equity, amb un 10,7%. Té un patrimoni de 151 milions d'euros que administren Jonathan Brown, Erik Esseling, John Surplice i Martin Walker. En la cartera les posicions més importants són la farmacèutica suïssa Roche, la petroliera francesa Total, el grup alemany Deutsche Post, Royal Dutch Shell i Airbus.

Finalment, també supera els dos dígits en rendibilitat anualitzada a tres anys el BlackRock European Value Fund, en haver generat un 10,3% a la seva millor classe. És el fons més gran d'aquesta llista, en comptar amb un volum d'actius de 2.930 milions d'euros sota la gestió de Brian Hall. En la cartera, segons les dades de Morningstar, sobresurten tant el sector financer com la indústria. Les cinc posicions a les quals té més exposició el fons són Royal Dutch Shell, els grups farmacèutics i britànics GlaxoSmithKline i AstraZeneca, el banc danès Danske Bank i ING.

Noticias relacionadas

contador