ep centre logistic damazon al prat de llobregat barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Els resultats que Alphabet (dimarts), Facebook i Microsoft (dimecres), Amazon i Apple (dijous) publicaran durant aquests propers dies examinaran l'històric rebot de Wall Street des dels mínims de març. Fins avui, les grans tecnològiques s'han comportat molt millor que el conjunt del mercat, ja que els inversors anticipen que els seus models de negoci continuaran triomfant a l'era de la Covid-19.

  • 179,62$
  • 3,43%

Bona prova d'això n'és que l'índex Nasdaq cau només un 3% des de principis d'any, mentre el Dow Jones baixa un 15%. Microsoft i Facebook publicaran les seves xifres el dimecres, després del tancament del mercat. El fabricant de programari fundat per Bill Gates i ara dirigit pel seu CEO, Satya Nadella, acumula una pujada de l'11% durant aquest trimestre, encara que no ha pogut superar el seu màxim històric de febrer, en 190,70 dòlars, abans de llançar un 'profit warning' per la crisi.

En qualsevol cas, el seu comportament borsari ha estat molt millor que la mitjana del mercat, pel fet que el seu negoci de serveis en el núvol i la demanda dels seus productes pel teletreball tenen bones perspectives. La divisió Azure, especialitzada en 'cloud computing', és un dels jugadors més importants del mercat, i les seves xifres seran seguides molt de prop pels analistes, així com qualsevol previsió de cara a pròxims trimestres.

Facebook ha tingut un comportament més discret durant aquest període. La xarxa social baixa gairebé un 8% aquest any, ja que el seu model de negoci, basat en la publicitat a les seves diferents plataformes, no és tan immune a la crisi actual. La companyia fundada per Mark Zuckerberg va marcar un màxim històric en 224,20 dòlars al gener, però ara cotitza per sota de 190 dòlars.

Els experts de la firma Needham han destacat que entre el 30% i el 45% dels seus ingressos globals per publicitat estan "en risc" per la COVID-19. Per tant, els resultats i les previsions de cara als pròxims mesos seran fonamentals per comprovar la fortalesa del seu negoci. Uns quants dels seus principals mercats, com els EUA, Espanya, Regne Unit, Itàlia, França i Alemanya s'han vist colpejats molt durament per la pandèmia.

D'una manera similar, les accions d'Alphabet, matriu de Google, que publica dimarts, baixen un 5% aquest any. El valor no ha pogut superar el màxim històric que va marcar en 1.530,74 dòlars al febrer, pel fet que la seva principal font d'ingressos i beneficis procedeix dels ingressos per publicitat en el seu cèlebre cercador.

A més, el fet que molts anunciants en Google siguin petites i mitjanes empreses fa encara més complicat per a la companyia captar ingressos amb l'actual panorama econòmic. Els analistes d'RBC han anticipat que el mercat online de publicitat registrarà un enfonsament del 30%, per la qual cosa qualsevol estimació o confirmació sobre aquest punt serà important per al mercat.

El dijous, serà el torn d'Apple i Facebook. El fabricant de l'iPhone cau un 4% al 2020. Després de marcar un rècord en 327,87 dòlars a la fi de gener, les seves accions cotitzen a 282 dòlars. La setmana passada, va llançar el seu iPhone de baix cost, l'ES 2020, per 489 euros, en un intent per capejar la crisi i dirigir-se a consumidors amb menys poder adquisitiu.

Apple no és immune a la crisi, ja que s'ha vist obligada a tancar les seves botigues a tot el món, la qual cosa indubtablement afectarà els seus resultats. La companyia ja va haver de llançar un 'profit warning' al febrer i els inversors estaran molt pendents de les seves previsions per als pròxims mesos.

Finalment, Amazon ha estat fins aquests moment el clar guanyador d'aquesta crisi. Els seus títols es revaloritzen un 30% aquest any, i van marcar la setmana passada un màxim històric a 2.461 dòlars, la qual cosa ha elevat la seva capitalització fins a 2 bilions de dòlars.

El seu model de negoci, basat en el comerç electrònic i el 'cloud computing', el fa immune a la crisi i fins i tot ha augmentat les previsions, ja de per si mateix positives per al seu creixement. L'únic perill que afronta Amazon, igual que Netflix fa uns dies, és que els inversors han descomptat ja tota la pujada, i poden aprofitar la publicació de resultats per recollir beneficis i buscar un punt d'entrada més atractiu.

Noticias relacionadas

contador