dana edreams

Els valors del sector turístic, artífexs en bona part de les alces de la passada jornada a l'Ibex, i que es van disparar gràcies als plans del Govern per al sector per a aquest estiu, continuen avançant posicions aquest dimarts.

  • 4,17€
  • -0,84%

Dins de l'Ibex, Meliá puja prop d'un 6%, mentre que IAG avança al voltant d'un 3%. Al Continu destaquen les alces de NH, del 10%, i la forta revaloració de més del 15% de l'agència de viatges eDreams.

Malgrat la marxa enrere del Govern aquest dilluns, que va plantejar un "imminent" avançament de l'aixecament de les restriccions als turistes estrangers, els inversors continuen descomptant que l'1 de juliol és una bona data per al retorn del turisme al segon país més visitat del món en tot el 2019.

Altres països que viuen en bona part del turisme, com ara Itàlia i Portugal, han accelerat els seus plans de desescalada i aixecament de quarantena a estrangers per intentar salvar tant com sigui possible la temporada turística estiuenca. No així Espanya, que es manté molt per darrere dels seus competidors.

UN 12,3% DEL PIB I OCUPADOR DE 2,4 MILIONS DE PERSONES

No serà per manca d'interès. Alemanya ja ha mostrat les seves ganes de tornar a Espanya, país que van visitar 11 milions de turistes alemanys només al 2019. Així ho ha confirmat Lufthansa, després d'anunciar que intensificarà el nombre de vols que connecten tots dos països. I això que només un 20% d'alemanys té plans de passar l'estiu fora del país.

El Regne Unit tampoc no es queda enrere. Espanya es juga fins a 8.500 milions amb el turisme britànic, que va ser la suma que van ingressar les arques del país després de rebre la visita de més de 18 milions de britànics al 2019.

Aquell any, el turisme va representar un 12,3% del PIB i va donar feina a més de 2,4 milions de persones, el 12,7% de la força treballadora de tot el país. En total, els prop de 84 milions de turistes que va rebre al 2019 es van gastar 92.278 milions d'euros a Espanya.

Noticias relacionadas

contador