ep la ministra de industria comercio y turismo reyes maroto
Congreso de los Diputados

21 de gener de 2019. Pedro Sánchez, ja president del Govern, defineix el turisme com "el salvavides per a centenars de milers d'espanyols i espanyoles". I per a l'economia i l'ocupació, clar. Ara, el seu Executiu el crema, amb la seva criticada gestió del sector, en altre temps gran motor del país.

Amb 84 milions de turistes estrangers, Espanya va ser el segon país més visitat del món al 2019, només per darrere dels Estats Units.

Quan encara no s'han habilitat corredors turístics amb països com Alemanya, que ja han demostrat les seves ganes de tornar al país malgrat tot, el Govern de Sánchez continua apostant per una prudència pràcticament inèdita en la resta d'Europa.

Itàlia reobrirà les fronteres el 3 de juny a tots els països de la UE (Unió Europea) i de l'espai Schengen. Grècia només recomana a turistes estrangers (i grecs que tornen de l'exterior) sotmetre's a la quarantena. Portugal tornarà a obrir les platges el 6 de juny, sempre que es deixi almenys un metre i mig de distància entre els banyistes.

Alemanya, Àustria i Suïssa reobriran les fronteres compartides el 16 de juny, així com Estònia, Lituània i Letònia, que aixecaran les restriccions entre els visitants d'un i l'altre país, mantenint la quarantena per a la resta de turistes estrangers.

UN 12,3% DEL PIB I OCUPADOR DE 2,4 MILIONS DE PERSONES

Per manca d'interès no serà: Alemanya ja ha mostrat les seves ganes de tornar a Espanya, país que van visitar 11 milions de turistes alemanys només al 2019. Així ho ha confirmat Lufthansa, després d'anunciar que intensificarà el nombre de vols que connecten tots dos països. I això que només un 20% d'alemanys té plans de passar l'estiu fora del país.

El Regne Unit tampoc es queda enrere. Espanya es juga fins a 8.500 milions amb el turisme britànic, que va ser la suma que van ingressar les arques del país després de rebre la visita de més de 18 milions de britànics al 2019.

Aquell any, el turisme va representar un 12,3% del PIB i va donar feina a més de 2,4 milions de persones, el 12,7% de la força treballadora de tot el país. En total, els prop de 84 milions de turistes que va rebre al 2019 es van gastar 92.278 milions d'euros a Espanya.

Noticias relacionadas

contador