ep archivo   islas baleares
PLAYASOL IBIZA HOTELS - Archivo

Les autoritats del Regne Unit han anunciat aquest dijous que Balears passa a ser inclòsa a la seva llista verda de viatges de risc per Covid-19. Es tracta de l'únic destí espanyol que està inclòs en aquest llistat especial de zones a les quals els britànics poden viatjar sense necessitat d'haver de fer quarantena obligatòria a la seva tornada al país, tot i que sí que hauran de presentar una prova diagnòstica negativa.

El govern britànic que lidera Boris Johnson ha decidit tenir en compte les especificitats regionals de les illes Balears, que passen a la llista verda. Per la seva banda, la resta de les comunitats espanyoles es mantenen a la llista ambre. Ni tan sols Canàries se'n lliura.

També han entrat a la green list Malta i Madeira. En total, 15 territoris als quals hi ha via lliure per viatjar. Abans de l'anunci de l'executiu britànic, Irlanda de Nord i Escòcia també s'han publicat els resultats de la seva revisió de les consideracions de viatge. En tots dos casos, les Balears han passat a formar part de la llista verda de destinacions segures.

Els experts de Banc Sabadell han analitzat la notícia, recordant que la modificació aprovada pel Regne Unit té efecte a partir del pròxim 30 de juny. "Més enllà de la modificació del semàfor", remarquen aquests analistes, el govern britànic va confirmar que espera poder eliminar "al llarg de l'estiu" les restriccions de viatge per a aquells que ja estiguin vacunats amb pauta completa, que podrien viatjar a països a la llista ambre. Segons World in Data, el 46,7% dels britànics tindria ja la pauta completa, percentatge que suposa aproximadament 35 milions de persones.

Per Sabadell, tot i que "és positiu" la inclusió de 15 nous territoris a la la llista verda, remarca que "encara queda pendent un important pas, que és permetre als ja vacunats poder viatjar sense restriccions". "El rumor era que es podia aprovar ahir, però s'ha tornat a endarrerir" la decisió, diu el banc, que almenys veu alguna cosa bona en què s'hagi confirmat que "es podria revisar durant l'estiu".

En tot cas, IAG va retallar aquest dijous un 1% (i al sector aeri les retallades van ser generalitzades, amb l'excepció de Ryanair) per la qual cosa els estrategs de Sabadell creuen que "la inclusió de les Balears (amb altres 15 territoris) podria tenir un impacte positiu" en borsa aquest divendres.

Noticias relacionadas

contador