ep archivo   playa de benidorm durante el puente de octubre
AJUNTAMENT DE BENIDORM - Archivo

Els turistes britànics que hagin rebut la pauta de vacunació completa al Regne Unit podran viatjar a Espanya de vacances sense haver de guardar quarantena al seu retorn. Segons publica aquest dijous el diari The Telegraph, el govern de Boris Johnson es planteja aquest canvi de criteri, que podria ser anunciat pròximament.

  • 174,40€
  • 0,11%

IAG

  • 1,98€
  • 5,54%
  • 7,20€
  • 2,06%

Fins al moment, el Regne Unit exigia a tots els turistes que viatgessin a països en l'anomenada llista ambar, com Espanya, que guardessin quarantena a la tornada de vacances i es realitzessin diverses PCR, cosa que en la pràctica estava paralitzant l'arribada de britànics al nostre país.

La notícia està provocant guanys destacats per Aena, IAG i Meliá Hotels, ja que aquestes tres companyies estan molt exposades a l'arribada de turistes britànics.

Segons comenta The Telegraph, tot i que encara no hi ha res definitiu i les propostes estan en fase inicial, el govern britànic està elaborant mesures que podrien permetre que les persones amb pauta completa de vacunació eviten haver de posar-se en quarantena al seu retorn dels països de la llista ambre, tot i que encara s'hauran de sotmetre a proves PCR.

Aquest canvi convertiria efectivament els països ambre en verds per als vacunats, cosa que obriria la possibilitat de viatjar sense quarantena a la majoria de les principals destinacions de vacances a Europa i als Estats Units, un aspecte que seria molt positiu per a IAG, matriu de British Airways molt exposada al trànsit interatlàntic.

Segons càlculs d'Exceltur, el turisme espanyol perd uns 386 milions d'euros cada setmana per la falta de turistes britànics, que són clau en molts territoris com València, Balears i Canàries.

A més, segons l'Agència Efe, el Regne Unit estudia també eliminar la quarantena obligatòria als turistes vacunats amb pauta completa de països com Espanya. Tot això després que la Unió Europea hagi mantingut el país britànic en la seva llista de països amb limitacions per viatjar a territori comunitari.

Noticias relacionadas

contador