ep sede de mediaset espana
MEDIASET - Archivo
2,89€
  • -0,13€
  • -4,24%

Fortes pujades a Mediaset aquest divendres (+4%) després de conèixer, aquest dijous al tancament, que Vivendi estaria disposada a acceptar la venda del 19,9% que posseeix a Mediaset Itàlia en mans de la societat Simon Fiduciaria, a un preu de 3,25 euros. Aquest preu està un 8% per sobre dels 3 euros per acció que es rumorejava que estaria disposat a pagar Mediaset, cosa que hauria estat recollit amb escepticisme per Vivendi.

Recordem que, després de la denúncia de Vivendi, el tribunal de Milà va suspendre de manera provisional la fusió entre Mediaset España i Mediaset Itàlia i ha fixat una nova audiència per al 22 de novembre, cosa que estaria donant espai perquè Vivendi i Mediaset Itàlia estudiïn la possibilitat d'arribar a un acord. La fusió es troba igualment suspesa de manera cautelar pel jutjat mercantil número 2 de Madrid i es preveu que estigui paralitzada com a mínim fins al segon trimestre de 2020.

Els experts de Banc Sabadell diuen que la notícia d'aquest possible acord amb Vivendi per a la sortida de Mediaset i el desbloqueig de la fusió és positiva. No obstant això, adverteixen que el procés s'allargarà ja que, en el cas que arribin a acord, Mediaset hauria de tornar a convocar junta d'accionistes per aprovar les modificacions.

"Per a Vivendi, l'acord és favorable, ja que encara que l'oferta de 3,25 euros per acció està un -12% per sota del preu mitjà d'adquisició de la seva participació, la prima oferta està un +18% sobre la cotització d'ahir i del valor en llibres de la companyia. En qualsevol cas, l'operació té un impacte limitat, ja que el 20% del capital de Mediaset suposa aproximadament el 2% de la capitalització de Vivendi a preus de mercat", assenyala Sabadell.

Pel que fa a la fusió de Mediaset, l'opinió del banc sobre l'operació és "negativa".

Noticias relacionadas

contador