ep paolo vasile consejero delegado mediaset espana alejandro echevarria presidente y mario rodriguez
EUROPA PRESS
-
  • -
  • -

Els experts de Berenberg publiquen aquest dimecres un informe en què analitzen la fusió entre Mediaset i Mediaset Espanya i en el qual reiteren el seu consell de comprar per a la matriu i el seu preu objectiu de 3,50 euros. En opinió d'aquests analistes, "tot i que la publicitat és poc dinàmica, s'ha estabilitzat, i Mediaset està guanyant terreny gràcies a la seva oferta multimèdia (televisió, ràdio, Internet)".

Berenberg també valora positivament el fet que s'hagi "atacat" el tema dels costos i que el negoci de televisió de pagament premium s'hagi reduït a "un paquet limitat de canals d'entreteniment i ha abandonat el mercat altament competitiu dels esports premium".

Sobre la fusió entre Mediaset i Mediaset Espanya i l'oposició del seu accionista Vivendi a l'operació, oposició que no ha aconseguit evitar-la, Berenberg no creu que Vivendi opti per exercir el seu dret de desistiment. "Fer-ho seria perdre la influència en el grup i ens preguntem si la direcció de Vivendi estarà disposada a tirar la tovallola en aquest sentit", assenyalen aquests experts. "A més, les dades financeres suggereixen que les forquilles farien millor en convertir les seves accions i després vendre-les, encara que no els agradi l'operació", afegeix la companyia alemanya.

Vivendi va adquirir accions de Mediaset a un preu mitjà de 3,69 euros. L'exercici del seu dret de desistiment a 2,77 euros suposaria reconèixer les pèrdues financeres i estratègiques.

Berenberg va lloar des del primer moment l'operació de fusió entre Mediaset i Mediaset Espanya. En un informe del passat mes de juny afirmava que, gràcies a ella, "crearan un negoci més fort que pot beneficiar als accionistes i als consumidors a mitjà-llarg termini".

Noticias relacionadas

contador