Silvio Berlusconi
2,89€
  • -0,13€
  • -4,24%

Després d'iniciar un procés judicial a Espanya a finals de setembre, Mediaset ha comunicat aquest dimarts que Vivendi -màxim accionista de Mediaset Itàlia amb el 29% del capital- ha iniciat un procediment judicial a Itàlia en què impugna els acords adoptats durant la junta extraordinària del passat 4 de setembre, quan es va aprovar la fusió entre Mediaset i Mediaset Espanya. Vivendi s'ha oposat des del principi a aquesta operació al·legant que només serveix per augmentar el poder de la família Berlusconi en la companyia de mitjans. Després de rebutjar vendre els seus títols, la companyia ha optat per iniciar accions legals.

Vivendi ha sol·licitat al Tribunal de Milà que anul·li l'acord aprovat per la junta general extraordinària del 4 de setembre i tots els documents anteriors relacionats amb la fusió. També li ha demanat que declari que Vivendi n'és "titular legítim" i pot exercir tots els drets econòmics i polítics derivats de la seva participació en el capital social de Mediaset per un import equivalent al 9,61%. Igualment, ha sol·licitat que ordeni Mediset que durant les pròximes juntes permeti que Vivendi participi i exerceixi tots els drets polítics relacionats amb la seva participació.

Igualment, Vivendi ha sol·licitat a la Justícia poder exercir els drets econòmics derivats de la participació indirecta del 19,19%, via Simon Tutela, i que declari que Vivendi pot donar instruccions de vot a Simon Fiduciària i que aquesta exerceixi els corresponents drets polítics.

Vivendi vol també que la justícia declari la il·legitimitat de la conducta de Mediaset i Fininvest (societat inversora de la família Berlusconi), sense perjudici del dret de reclamar davant els seus respectius administradors.

Finalment, Vivendi sol·licita que es condemni Mediaset i Fininvest, de conformitat amb l'article 278 de la Llei d'enjudiciament civil italiana, a indemnitzar Vivendi pels danys soferts i per patir, així com pels danys causats a la rendibilitat i al valor de la participació en Mediaset, així com per l'exercici incorrecte d'activitats de gestió i coordinació.

L'audiència per a la compareixença de les parts està prevista pel 10 de gener de 2020.

Noticias relacionadas

contador