ep sedemediaset espana
MEDIASET
2,89€
  • -0,13€
  • -4,24%

Mediaset España (+5,81%) durà a terme un programa de recompra d'accions pròpies al terme del qual la companyia planeja haver invertit 200 milions d'euros en l'adquisició de fins a un 9,9% del seu capital social, segons ha informat el grup de comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Així ho ha acordat per unanimitat el Consell d'Administració de Mediaset Espanya en una reunió celebrada aquest dimecres 23 de gener.

La companyia ha detallat que el programa s'efectua a l'empara de l'autorització conferida, per un termini de cinc anys, per la Junta General Ordinària d'Accionistes celebrada el 13 d'abril de 2016 amb l'objectiu de reduir el capital social de la Societat mitjançant l’amortització d'accions pròpies d'acord amb els termes que s'hi estableixen i millorar, així, el benefici per acció i, en fi, la rendibilitat de l'accionista.

Segons ha assenyalat el grup de comunicació, la inversió màxima en el programa de recompra serà de 200 milions d'euros i afectarà un nombre d'accions que no pot excedir el 9,9% del capital social de la societat, equivalent a 32,4 milions d'accions a data d'avui.

Així mateix, Mediaset Espanya ha indicat que les accions es compraran en conformitat amb les condicions establertes a l'article 3 del Reglament 2016/1052. Pel que fa al preu, la Societat no comprarà accions a un preu superior al més elevat dels següents: el preu de l'última operació independent i la més alta oferta independent d'aquest moment al centre de negociació on s'efectuï la compra.

En relació amb el volum diari de contractació, la Societat no podrà comprar qualsevol dia de negociació més del 25% del volum mitjà diari de les seves accions al centre de negociació on es dugui a terme la compra; límit que s'aplicarà a la totalitat del programa de recompra.

El programa de recompra romandrà vigent fins al 20 de febrer de 2020. No obstant això, la Societat es reserva el dret a finalitzar-lo amb anterioritat si arribés a adquirir el nombre màxim d'accions establert, aconseguís la inversió màxima prevista, o concorregués qualsevol altra circumstància que així ho aconsellés.

D'aquesta manera, l'íntegra execució del programa de recompra serà encomanada a una empresa d'inversió o a una entitat de crèdit independent, que serà inicialment Banc de Santander, que actuarà com a agent per compte de la Societat, prenent les seves decisions de compra independentment i sense influència de la societat.

D'altra banda, el Consell d'Administració de Mediaset Espanya ha acordat proposar el repartiment d'un dividend ordinari equivalent al 50% del benefici net consolidat obtingut durant l'exercici 2018, en línia amb el que estableix la Política de dividends aprovada per la Societat.

Aquest pla i la proposta del repartiment d'un dividend del 50% del benefici net obtingut consolidat el 2018 constitueixen "una operació en la qual vam aprofitar una conjuntura borsària que, al nostre entendre, no reflecteix la realitat del nostre negoci ni la nostra visió de futur del sector audiovisual, per remunerar novament de manera extraordinària als nostres accionistes i evidenciar la nostra confiança en el sector i en el model de negoci de Mediaset Espanya", ha afirmat el director general de Gestió i Operacions de Mediaset Espanya, Massimo Musolino.

La companyia ha assegurat que "la fortalesa de marges i la generació de caixa" de Mediaset Espanya el 2018 fan possible aquest pla de recompra que "s'executarà amb recursos propis i que suposa una de les més potents estratègies de generació de valor per a l'accionista des de la seva sortida a borsa l'any 2004".

Finalment, ha destacat que, amb aquest programa, durant els últims sis anys la companyia haurà invertit 937.500.000 d'euros en l'adquisició de títols propis, el que pràcticament representa un 50% de la seva capitalització de mercat actual.

Noticias relacionadas

contador