mediaset espa a sede 2
Mediaset
2,89€
  • -0,13€
  • -4,24%

Mediaset España ha caigut amb força (-6,29%) aquest dijous després de la retallada de preu objectiu duta a terme per Bank of America, des dels 10 euros als 4,3 euros per acció (un 57%), xifra que, a més, situa aquest preu un 26% per sota de la cotització actual del valor.

Pel que fa a Atresmedia (-8,02%), BoAML ha retirat el consell de compra sobre les seves accions i ara recomana 'infraponderar' l'acció. A més, retalla el preu objectiu des dels 11 euros als 3,6 euros per acció (una ‘destralada’ del 67% i un potencial baixista del 16% respecte als nivells actuals del títol).

BoAML justifica aquestes retallades perquè "les cadenes italianes i espanyoles no tenen la diversificació necessària per protegir-se davant un cicle més 'suau'" i lamenten que "el 100% dels seus beneficis procedeixin de la televisió", per la qual cosa veu amb bons ulls les cadenes franceses, perquè espera "un alleujament en les regulacions del país per al segon semestre de 2019".

A més, BoAML reconeix que els ingressos per publicitat en línia "són encara insuficients per compensar la tendència decreixent dels procedents de la televisió tradicional", però assegura que "estan creixent ràpidament" i supedita els ingressos de les cadenes a saber pujar en aquest tren a temps.

Malgrat això, la companyia nord-americana destaca l'esforç d’Atresmedia de crear un estudi per aprofitar la inversió de les plataformes dels EUA dedicades a l’OTT en el contingut espanyol. No obstant això, s'espera que aquesta nova divisió facturi uns 30 milions d'euros d'ingressos per 2022, cosa que seguiria representant només un 5% dels ingressos totals del grup.

En tornada a Mediaset, el grup ha estat notícia recentment per la marxa del seu director de RRHH, Luis Expósito, en plena crisi després de la cancel·lació dels informatius 'Noticias Cuatro', que seguirà emetent-se fins al pròxim 15 de febrer després d'una reducció de la seva durada.

La sortida d'Expósito de Mediaset Espanya després de 25 anys es tracta, segons ha pogut confirmar aquest mitjà, d'una decisió personal i no d'un acomiadament.

El directiu encara no ha abandonat la companyia i el grup audiovisual no ha comunicat la seva sortida, una cosa que podria fer durant els propers dies.

Abans d'això, el grup s'enfilava al parquet a la calor dels rumors d'una possible OPA sobre la seva matriu italiana controlada pel magnat Silvio Berlusconi.

"Ja el setembre hi va haver rumors sobre això que un portaveu de la italiana va desmentir indicant que, tot i que es valoren totes les possibilitats, no entra en els seus plans comprar el 48,4% que no controla en l'espanyola", van recordar des de Banc Sabadell.

Noticias relacionadas

contador