ep francisco reynesla presentacionresultadosgas natural 20190305125402
EUROPA PRESS - Archivo
20,10€
  • -0,04€
  • -0,20%

A Macquarie li agrada el rumb de Naturgy. Els analistes consideren que "l'equip directiu està fent una feina extraordinària" i han decidit elevar el preu objectiu assignat a l'energètica en un 8%, fins als 29 euros.

"En lloc de crear valor a través de les desinversions, estan fent treballar aquests actius i abordant problemes heretats en divisions problemàtiques que ens agradaria que s'haguessin abordat abans. Durant els últims 12 mesos, s'han abordat problemes en totes les divisions que els anteriors equips directius no havien tocat", valoren els analistes sobre el treball de Francisco Reynés durant el seu primer any al capdavant de Naturgy. Consideren que la "principal tasca" del president executiu serà aconseguir la racionalització i la simplificació de la cartera d'actius a Llatinoamèrica, regió on veuen potencial d'ampliar marges sobretot al Brasil i l'Argentina.

Segons Macquarie, el seu preu objectiu (per sobre dels 25,67 euros en què cotitza aquest dimarts l'energètica) inclou totes les opcions de valor en què treballa actualment l'equip directiu i assumeix que tindran èxit en tots els casos a causa "del seu nivell de compromís amb aconseguir la resolució dels temes conflictius".

Els analistes també posen el focus en el pla de reducció de costos que té traçat Naturgy al pla estratègic vigent. A més dels 500 milions a l'any compromesos, observen "àrees menys òbvies on confiem que l'equip de gestió acabi aconseguint generar un augment de valor".

Entre aquestes àrees Macquiarie assenyala el reforç de les relacions amb les autoritats a Llatinoamèrica per aconseguir "un major rendiment de les inversions"; eliminar el risc de marges negatius o baixos als negocis de gas i petroli; barallar en tribunals la nacionalització (Electricaribe, a Colòmbia) o el risc d'actius que estan aturats (Egipte); recuperar operacions de gas natural liquat d'Unión Fenosa Gas (UF Gas); i renegociar la concessió del gasoducte del Magrib.

Per als experts, aquest any serà clau perquè l'equip de Reynés compleixi els seus objectius, posi el focus en l'acord final per tornar a operar a Egipte i l'inici del nou període regulador al Brasil per a finals d'any. A més, també està pendent un augment de tarifes a Argentina, actualitzat a la inflació.

Pel que fa al dividend, els analistes de Macquarie valoren que Naturgy ofereix un rendiment del 5,6% en l'estimació el 2020, xifra que és un 10% superior que la resta de la companyies de serveis públics d'Europa, a més del programa de recompra d'accions per 400 milions d'euros anuals.

Noticias relacionadas

contador