bolsamadrid valores ibex portada
11.239,30
  • 87,30
  • 0,78%

L'IBEX (-0,04%) ha tancat aquest dijous amb lleus caigudes després de quatre sessions en verd i s'ha quedat als 9.359 punts. L'índex ha estat arrossegat per la banca que ha tancat la jornada amb importants descensos. Bankia ha estat el valor més castigat pels inversors i s'ha deixat al parquet un 2,30%, mentre que CaixaBank ha baixat un 1,29% i Santander, un 1%.

A la banda contrària de la taula es troba Telefònica que ha avançat aquest dijous un 1,17% després d'anunciar en la passada jornada un seguit de novetats sobre el seu pla de negoci futur (se centrarà a Espanya, Brasil, Alemanya i el Regne Unit i segregarà els seus negocis a Llatinoamèrica; crearà dues filials, una per al negoci digital i una altra per a les infraestructures).

Si Bankia és el fanalet vermell de l'IBEX, DIA (-23%) ho és al Mercat Continuo.La cadena de supermercats ha tornat a marcar mínims històrics després que les seves noves accions s'hagin posat en circulació.

Els números vermells de l'IBEX no són una excepció, les borses europees ha tancat igual, amb una caiguda mitjana del 0,3%. Tot i que la borsa de Lisboa s'ha desplomat en major mesura, un 0,6%.

Això es deu en part al fet que la Xina ha acusat els EUA de "sinistres intencions" després de la signatura de projectes de llei per part de Donald Trump que donen suport als manifestants a Hong Kong. Caldrà veure fins a quin punt aquesta circumstància entorpeix les negociacions cap a un acord preliminar imminent.

A l'altre costat de l'Atlàntic Wall Street encara no s'ha vist afectat a causa que avui les borses tanquen allà per la celebració d'Acció de Gràcies, una jornada festiva per als nord-americans. Demà només obriran mitja jornada.

En altres mercats el barril de Brent es paga a 62,77 dòlars mentre que l'euro s'ha recuperat les caigudes d'ahir i es paga a un dòlar amb 10 centaus de nou.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'BEX ho intenta, però li falta gasolina. Com es pot apreciar al gràfic diari no descartem encara un moviment cap a la zona de resistència dels aproximadament 9.460 punts: per on passa la recta resistència que uneix els màxims decreixents d'octubre i de aquest mes", assegura José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

"Però, en arribar-hi, ho farà molt cansat. Extasiat diria jo. I mai és bo arribar a resistències cansat, ja li treu 'momentum'/inèrcia al mercat amb el perill de girar-se a la baixa més aviat que tard. Però també és cert que mentre no es perforin els 9.130 punts tampoc tindrem cap senyal de debilitat real. De manera que el que tenim és un lateral des de mitjans d'octubre comprès entre els 9.130 punts per sota (suport) i els 9,450-9,500 punts per dalt (resistència)", afirma l'expert.

"Resulta preocupant que el primer banc del nostre país, Santander, s'està mostrant molt feble. I convé seguir-lo de prop, ja que la perforació del suport dels 3,47 euros (els mínims de la setmana passada) el pot portar de forma ràpida cap als mínims anuals: els 3,30 euros. I per sota dels mínims del Brexit. I sense el suport del Santander és complicat que l'IBEX arribi molt lluny", conclou.

Noticias relacionadas

contador