elon-musk-bild-automobile-100-electrique-tesla-gigafactory-berlin

Un 20% és el que es desploma Tesla a la borsa des que es va fer efectiu l''split' que ha dividit cadascuna de les seves accions en 5. Això va passar el 31 d'agost i va pujar un 12%, però des de llavors tot ha anat muntanta avall i sense frens. De les set jornades que s'han produït amb el preu ajustat, tan sols n'ha aconseguit tancar tres en verd. A més, cal tenir en compte que aquest dimarts ha viscut la caiguda més forta de la seva història.

  • 168,29$
  • -1,11%

Però els experts fan una crida a la calma, i demanen no posar-se les mans al cap, i és que les caigudes eren esperables. "És normal en empreses i accions que van molt bé", assegura Ben Carlson de Ritholtz Wealth Management.

Des que va començar l'any els d'Elon Musk han avançat al parquet més d'un 320% i amb una revaloració com aquesta, el mínim que es pot esperar són correccions puntuals. "A vegades, la principal raó per la qual el mercat de valors o unes certes accions experimenten una forta caiguda de preu és perquè primer van experimentar una pujada massiva", detalla l'expert.

"Podrien convertir-se les accions més reeixides de les pròximes dècades"

Les de Tesla han estat les més pronunciades, però estan lluny de ser les úniques que s'han desplomat. Les principals tecnològiques han sofert forts descensos les últimes jornades, moltes d'aquestes firmes estaven cotitzant a màxims històrics abans de les correccions.

Zoom, per exemple, ha reculat més d'un 16% des dels seus màxims històrics de l'1 de setembre. Tampoc són bones les dades d'Alphabet (Google), Amazon, Facebook i Microsoft, que acaben de perdre 1 bilió de dòlars de capitalització borsària durant les darreres tres jornades.

Les recents correccions de les tecnològiques poden fer pensar que aquest pot ser el principi de la fi del que alguns comparen amb la bombolla de les 'puntcom'. No obstant això, per a Carlson és tan sols un pas més en un escalda alcista: "Aquestes empreses podrien convertir-se en algunes de les accions més reeixides de les pròximes dècades i encara s'estavellaran espectacularment en algun moment".

Una escalada alcista que no es produirà en línia recta. "Fins i tot si aquestes empreses estan a l'altura de les seves ara tan elevades expectatives i les seves accions acaben sent inversions 'gran eslam', no serà una línia recta cap a la dreta", aclareix Carlson.

Noticias relacionadas

contador