ep juan carlos escotet presidenteabanca 20190222192501
ABANCA - Archivo
0,28€
  • 0,00€
  • 1,72%

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha informat a Abanca que no permetrà que condiciona l'OPA sobre Liberbank al fet que l'entitat li doni accés als seus llibres.

Abanca va comunicar formalment, divendres a la tarda, al consell d'administració de Liberbank la seva intenció de llançar sobre l'entitat una OPA a un preu de 0,56 euros per acció. En ella, li va demanar accés a la seva informació financera, atès que fins al moment ha realitzat els seus càlculs sobre el preu base de la informació pública de Liberbank, i li va donar una setmana, fins a l'1 de març, per a això. Si no, podria desistir de l'oferta, atès que encara no ha pres una decisió.

"En el cas que manifestin (Abanca) haver adoptat la decisió de formular una OPA en els termes previstos a l’RD d'OPES, publiquin immediatament un anunci ajustat al qual disposa l'article 16 de l'esmentat RD d’OPA i a la Circular 8/2008 de la CNMV, i corregir així, per tant, aquells aspectes de la informació publicada a la tarda de divendres passat, dia 22 de febrer, que impedeixen considerar-la com un anunci d'aquesta naturalesa, i en particular eliminar qualsevol referència a la subjecció de l'oferta a un procés de revisió", ha assenyalat la CNMV.

Alhora, la CNMV li ha donat a Abanca un termini "improrrogable" de deu dies hàbils perquè manifesti, mitjançant un fet rellevant, la seva decisió de formular o no una OPA en els termes previstos a l’RD d'OPA, "i per tant, incloent-hi únicament condicions admissibles de conformitat amb l'article 13.2 de l'esmentat RD d’OPA".

La intenció de l'entitat gallega és excloure Liberbank de borsa un cop formalitzada l'operació, en la qual ofereix una contraprestació en efectiu de 0,56 euros per títol, xifra que representa una prima superior al 40% respecte al preu de tancament de dijous, a un màxim del 75% del capital actual. A més, ofereix als titulars d'accions de Liberbank una participació d'entre el 25% i el 45% un intercanvi per accions de la nova entitat.

Liberbank, per la seva banda, ja ha dit que no tindrà en compte l'oferta d’Abanca per considerar que no té rigor. Segons han declarat fonts de l'entitat a l'agència Efe, seguirà centrada en la seva fusió amb Unicaja atès que l'oferta d’Abanca no garanteix el principi d'equitat que ha de prevaler en una OPA, ja que no tracta igual tots els accionistes. A més, no acredita la solvència necessària per afrontar el pagament sense un pla coherent de finançament, segons aquestes mateixes fonts.

Noticias relacionadas

contador