liberbank manuel menendez
BOLSAMANIA
0,28€
  • 0,00€
  • 1,72%

Liberbank cau a prop d'un 4% aquest dilluns fins als 0,45 euros. I així segueix allunyant-se del preu de l’OPA que va marcar Abanca en comunicar el seu interès divendres passat: els 0,56 euros per acció.

Els títols de Liberbank van arribar a disparar-se un 19,9% aquell divendres, fins als 0,47 euros. Aquest mateix dia, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) suspenia la seva cotització abans de l'obertura.

Liberbank va remetre llavors un comunicat a la CNMV en què afirmava que no ha rebut cap oferta i negava negociacions amb Abanca.

No obstant això, Abanca va enviar un altre fet rellevant en què confirmava que havia mantingut converses amb els principals accionistes de Liberbank (aquests són: les fundacions bancàries, el fons Oceanwood, la família Masaveu i Norges Bank).

Per la seva banda, aquest dilluns la CNMV ha anunciat que impedeix Abanca condicionar l’OPA al fet que Liberbank li doni accés als seus llibres. De fet, li dona 10 dies perquè aclareixi si llança o no l'oferta.

La intenció de l'entitat gallega és excloure Liberbank de borsa un cop formalitzada l'operació, en la qual ofereix una contraprestació en efectiu de 0,56 euros per títol, xifra que representa una prima superior al 40% respecte al preu de tancament de dijous, a un màxim del 75% del capital actual.

A més, ofereix als titulars d'accions de Liberbank amb una participació d'entre el 25% i el 45% un intercanvi per accions de la nova entitat.

Noticias relacionadas

contador