liberbank
Reuters
0,28€
  • 0,00€
  • 1,72%

Els títols de Liberbank tornen a cotitzar i es disparen un 17% davant la possibilitat que Abanca llanci una OPA sobre l'entitat. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès la cotització del banc aquest divendres, abans de l'obertura, per la informació que ha publicat Expansión en què apunta a aquesta oferta.

Liberbank ha enviat un comunicat a la CNMV en què afirma que no ha rebut cap oferta i nega negociacions amb Abanca. No obstant això, Abanca ha enviat un altre fet rellevant en què confirma que ha mantingut converses amb els principals accionistes de Liberbank (aquests són: les fundacions bancàries, el fons Oceanwood, la família Masaveu i Norges Bank) i que estaria disposada a oferir 0,56 euros per acció.

"L'última indicació de preu amb algun dels accionistes principals de Liberbank ha estat de 0,56 euros per acció, subjecta a la prèvia realització d'una auditoria preventiva amb condicions habituals en aquest tipus d'operacions", ha indicat Abanca.

Abanca també ha dit que "fins a la data no s'han conclòs ni formalitzat cap acord amb els principals accionistes de Liberbank sobre la referida operació corporativa".

Els analistes de Bankinter recomanen als accionistes actuals de Liberbank acceptar l'OPA en el cas que arribi a formalitzar-se. Segons aquests experts, la fusió en què es troben immersos Liberbank i Unicaja resulta menys atractiva, ja que es realitzarà mitjançant un intercanvi d'accions i no en efectiu. "Una hipotètica operació amb Abanca presentaria l'avantatge d'obtenir una prima del 40% en efectiu", assenyalen.

Al seu comunicat, Abanca ha precisat que, en prosperar l'oferta, el pagament es realitzaria en accions d’Abanca o en efectiu.

Noticias relacionadas

contador