ep siemens gamesa suministrara 69 aerogeneradores con una capacidad de 759 mw a croswind en los
SIEMENS GAMESA RENEWABLE ENERGY / GURUTZ BEGOÑA

Les renovables de la borsa espanyola pugen amb molta força aquest dijous, animades per les bones previsions per a la cimera de líders sobre el clima, que ha convocat els Estats Units de manera virtual i que ofereix bones perspectives per a aquest tipus de companyies.

  • 18,05€
  • 0,00%
  • 9,66€
  • -3,64%

Siemens Gamesa i Solaria pugen més del 6% a l'IBEX, mentre Solarpack, Soltec i Grenergy pugen més del 3% al Continu, davant la previsió que els líders reforcin el seu compromís per enfrontar la crisi climàtica.

Els Estats Units té previst anunciar un ambiciós objectiu d'emissions per al 2030 com la seva nova "Contribució Determinada a Nivell Nacional en virtut de l'Acord de París". Joe Biden ha proposat als líders utilitzar la cimera com una oportunitat per "delinear com els seus països també contribuiran a una ambició climàtica més forta".

L'objectiu de l'Administració Biden és unir els esforços de les principals economies del món per reduir les emissions durant aquesta dècada crítica per mantenir un límit d'escalfament d'1,5 graus centígrads a l'abast.

Un altre propòsit clau és mobilitzar el finançament dels sectors públic i privat per impulsar la transició a zero emissions i ajudar els països vulnerables a fer front als impactes climàtics.

En aquest context, els inversors han decidit comprar accions de les empreses renovables que cotitzen en borsa, els negocis de les quals es veuran beneficiats per aquest nou enfocament dels EUA, totalment oposat a què defensava Donald Trump.

ANÀLISI TÈCNICA D'ALGUNS VALORS

Per anàlisi tècnica, César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch, afirma que Siemens Gamesa està aconseguint rebotar després de superar la resistència dels 30,35 euros. El valor va arribar a marcar un màxim anual a prop dels 40 euros i torna a donar mostres de la seva alta volatilitat. El seu anterior màxim relatiu de març es troba als 33 euros.

Per la seva banda, si Solaria aconsegueix superar els 19,33 euros, el títol podria estar donant un senyal de compra, ja que podríem veure una recuperació fins, almenys, al nivell dels 26 euros. No obstant això, si perd els 16,24 euros, es confirmaria el final de la tendència alcista principal i podríem veure mesos de caigudes.

En el cas de Grenergy, després de perdre el suport dels 32,40, s'ha apropat al nivell clau que presenta a la mitjana de 200 sessions, aproximadament als 25 euros. Seria important que per aquests preus tornem a veure la tornada de les compres, ja que, en no ser així, podríem assistir a una continuació de les caigudes fins al nivell dels 22 euros. Mantenir-nos al marge fins que aconsegueixi pujar per sobre dels 30 euros.

Finalment, Solarpack ha aconseguit subjectar-se en la mitjana de 200 sessions durant l'últim mes i mig i sembla que es resisteix a canviar de tendència. Seria una bona notícia un tancament per sobre dels 21,40 euros, cosa que podria portar pujades fins almenys al nivell dels 25 euros. Seria un valor a vigilar, amb preu d'entrada per sobre dels esmentats 21,40 euros.

Noticias relacionadas

contador