ep seguidores solares de soltec
SOLTEC - Archivo

Deixant de banda les caigudes de l'acabada d'estrenar Libertas 7, la societat holding de la família Noguera, que es deixa més d'un 30% l'any, els tres pitjors títols del mercat espanyol des del començament de 2021 són, per aquest ordre: Solarpack (-28%), Soltec (-17%) i Solaria (-14%). Les tres companyies formen part del sector de les renovables, tan en voga durant els últims temps, encara que una d'elles, Solaria, acapara més atenció per la seva condició d'empresa de l'IBEX.

  • 9,50€
  • -3,60%
  • 26,45€
  • 0,00%
  • 2,17€
  • -0,23%

Les tres ho estan fent malament en borsa als últims temps però, compte, perquè les tres presenten aspectes tècnics molt interessants que conviden a estar atents. "Tant Solaria, com Solarpack i Soltec s'han corregit, però sens dubte cal vigilar-les perquè podria ser una bona oportunitat de compra per a les pròximes setmanes", remarca convençut César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

En el cas de Solarpack, el valor que més retalla, es mou a nivells clau de suport després de les caigudes (20-20,5 euros), preus en els quals Nuez considera que podria subjectar-se. "És un títol que a mitjà i llarg termini ofereix una clara tendència alcista i ens interessaríem per ell si aconseguís superar el nivell dels 24,9 euros", aconsella.

n180221solarpack
Gràfic diari de Solarpack

Soltec està corregint des que dibuixés els màxims històrics al començament d'any. Així i tot, ofereix "molt bones perspectives tècniques" per a les pròximes setmanes, segons César Nuez. "Si bé, tot passa per la superació dels 12,56 euros. Si trenqués aquest nivell de preus, podríem veure el començament d'un important impuls alcista. Entraria quan tanqui per sobre d'aquest nivell", apunta.

n180221soltec
Gràfic diari de Soltec

Solaria ha caigut ni més ni menys que un 35% des dels màxims que va marcar el 7 de gener. Tot i aquests últims descensos, el valor es troba en un nivell important de suport i a mitjà i llarg termini el seu aspecte tècnic és clarament alcista. "Entraria si aconseguís superar els màxims d'aquest mes de febrer que ha dibuixat als 25,58 euros", conclou Nuez.

n180221solaria

Gràfic diari de Solaria

EL BOOM DEL VERD

Les energies renovables són el futur. Les empreses ho saben i el mercat també. Dia rere dia es coneixen notícies relacionades amb aquest assumpte, des de les sortides a borsa de filials dedicades a aquest tipus d'energies de grans companyies, com Repsol o Acciona, fins a projectes solars, eòlics i fins i tot d'hidrogen verd vinculats a empreses de tots els sectors, no només l'energètic. Un exemple d'això és l'acord anunciat per Gestamp i Naturgy aquest dijous segons el qual el fabricant de components d'automòbils operarà amb energia 100% renovable (solar i eòlica) a partir de 2022 subministrada per Narturgy.

Ningú vol quedar-se enrere i, segons els experts de Mirabaud, les tecnologies guanyadores en un mercat cada vegada més demandat pels inversors seran precisament la solar fotovoltaica, a la qual es dediquen Solarpack, Soltec i Solaria, així com l'eòlica. Al nostre país, a més, hi ha "una total sintonia entre companyies i regulador", reconeix Mirabaud, amb el Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima que implica un augment del 80% de la potència eòlica (50 GW el 2030) i triplicar la fotovoltaica (37 GW el 2030), procés que s'estendrà fins al 2035. en aquest sentit, els experts subratllen el gran potencial de creixement d'aquestes empreses.

Noticias relacionadas

contador