ep supermercado dia 20180710181701
Europa Press - Archivo

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -0,75%

Les accions de DIA han caigut aquest dimarts gairebé un 5%, fins als 0,6656 euros per títol, per sota de l'oferta pública d'adquisició voluntària llançada per LetterOne, el principal accionista de la companyia. El fons controlat per l'inversor rus Mikhaïl Fridman posseeix el 29% del capital de DIA i fa una setmana va llançar una oferta pel 100% a 0,67 euros per acció.

Els títols de la cadena de supermercats van tancar la setmana passada als 0,73 euros per acció, però aquest dilluns van tancar amb una caiguda de gairebé un 4%. Durant la sessió d'aquest dimarts, la companyia ha arrencat als 0,70 euros i ha anat reduint el seu valor fins a situar-se, a mitja sessió, a l'entorn dels 0,67 euros que ofereix Fridman.

JP Morgan ha manifestat aquest dimarts els seus dubtes sobre els plans de refinançament que es plantegen per a la companyia. Segons els seus analistes, no està clar que una ampliació de 600 milions d'euros sigui suficient a causa del nivell actual de palanquejament. "Seguim recomanant infraponderar i continuem pensant que els títols de DIA són poc atractius actualment", apunten, alhora que mantenen el seu preu objectiu de 0,60 euros.

Divendres, la companyia va presentar els resultats de 2018 amb pèrdues de 352.580.000 d'euros. A més, segons l'informe d'auditoria realitzat per KPMG, s'han detectat irregularitats comptables per part de l'anterior equip directiu.

TANCAMENT DE BOTIGUES I ACOMIADAMENTS

Com a part del pla per reflotar la companyia, DIA va anunciar l'acomiadament de 2.100 treballadors i el tancament de més de 600 botigues que en aquest moment no són rendibles a Espanya. La meitat d'elles es tancaran aquest any.

A final de desembre 2018, DIA operava un total de 6.157 botigues, 56 més que durant el mateix període de l'any anterior, amb 336 obertures i 280 tancaments. Aquest nombre final exclou les 35 botigues de Max Descompte i les 1.271 botigues Clarel a Espanya i Portugal, ja que han estat recentment categoritzades com a operacions discontinuades.

En aquest escenari, el conseller delegat de la companyia, Borja de la Cierva, ha iniciat aquesta setmana un 'road show' que el portarà a Londres i a Nova York per presentar el nou pla de negoci i l'ampliació de capital de la companyia enfront del pla de LetterOne, que, segons han assenyalat a Europa Press fonts coneixedores de la situació de la companyia, no està negociant un possible acord amb la cadena de supermercats.

Dins del seu nou 'full de ruta', el grup vol rellançar el seu model de franquícies, que és "clau" per a la presència geogràfica i la rendibilitat de l'empresa. L'empresa vol millorar la qualitat i la rendibilitat dels seus franquiciats per convertir-lo en "un model guanyador per a les dues parts", va ressaltar.

Noticias relacionadas

contador