dia supermercado almacen
DIA

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 2,33%

Els experts de JP Morgan tenen molts dubtes sobre el futur de DIA davant els seus múltiples problemes, que van quedar convenientment reflectits en les pèrdues de més de 350 milions el 2018 que va publicar divendres passat. Per aquest motiu han reduït la seva estimació d'EBITDA en gairebé un 7% el 2019-2020, situant-la un 15%-20% per sota del mercat.

"Seguim recomanant infraponderar i continuem pensant que els títols de DIA són poc atractius actualment", apunten, alhora que mantenen el seu preu objectiu de 0,60 euros.

Encara que en reconeixen algunes fortaleses -l’equip directiu actual "té un historial molt millor i un nivell més alt que l'anterior"; el pla estratègic "aborda les qüestions correctes"-, dominen els aspectes negatius. "La visibilitat global és molt baixa", adverteixen aquests analistes.

El pla per sanejar el seu capital, basat en el refinançament del deute i en una ampliació de 600 milions subscrita per Morgan Stanley, es votarà el proper 31 de març i està previst que els diners arribin a mitjans d'abril. "La subscripció (de l'ampliació) de Morgan Stanley es basa en condicions que es desconeixen", subratllen aquests experts. "Ens preguntem si una emissió de 600 milions serà suficient a causa de l'actual nivell de palanquejament; un flux de caixa lliure que s'esgota; l'actual impuls de despalanquejament davant la necessitat de retallar els preus i oferir millors condicions als franquiciats".

JP Morgan considera que s'han d'estar produint negociacions per obtenir un quitament del deute. "En la nostra opinió, ha d'haver-hi negociacions paral·leles per obtenir una retallada del deute, cosa que fa que el cas sigui més complex", precisen.

Noticias relacionadas

contador