france-la-haute-autorite-de-sante-autorise-le-vaccin-pfizer-biontech

La vacuna de Pfizer i BioNTech és efectiva contra la nova variant del coronavirus detectada al Regne Unit, segons un estudi al qual ha tingut accés Reuters i que confirma les informacions prèviament difoses per la companyia.

La variant, coneguda com B.1.1.7, té un elevat nombre de mutacions, cosa que ha suscitat la preocupació que podria eludir les defenses immunitàries creades per les vacunes que s'estan estenent a tot el món, gran part de les quals han estat fabricades per BioNTech i Pfizer.

No obstant això, els investigadors de la seu de BioNTech a Mainz van descobrir que una versió en tub d'assaig del virus portador de totes les mutacions de la nova soca va ser neutralitzada per anticossos en la sang de 16 pacients que havien rebut la vacuna durant assaigs anteriors, la meitat dels quals tenien més de 55 anys.

En un document que encara no ha estat revisat per experts, les companyies van dir que no hi havia "cap diferència biològicament significativa en l'activitat de neutralització" entre els resultats de les proves de laboratori de les versions substitutives de la soca original del coronavirus, seqüenciada a la Xina el passat mes de gener, i la nova variant.

No obstant això, els autors van advertir que "l'evolució en curs de Sars-Cov-2 requeria un seguiment continu de la importància dels canvis per mantenir la protecció de les vacunes actualment autoritzades".

Aquesta prova és la primera d'aquest tipus que realitza un gran fabricant de vacunes, ja que les empreses s'afanyen a comprovar la resistència dels seus injeccions enfront de la nova variant.

Pfizer i investigadors de la Universitat de Texas ja l'havien contrastat amb un dels canvis més preocupants de la nova variant que va sorgir al Regne Unit i Sud-àfrica, en un estudi de laboratori publicat a principis d'aquest mes.

Moderna i Oxford/AstraZeneca, que els dos estan en el procés de provar els seus vacunes, han dit anteriorment que esperaven que les seves injeccions protegissin contra B.1.1.7.

Noticias relacionadas

contador