ep archivo   un avion de iberia y otro de air europa en las pistas del aeropuerto de madrid barajas
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) estudia prendre fins al 40% del capital d'Air Europa per facilitar una operació corporativa amb International Airlines Group (IAG).

IAG

  • 2,05€
  • -0,58%

Després de la confirmació al desembre de la ruptura per IAG de l'acord per a la compra d'Air Europa pel risc de condicions per part de la Comissió Europea, l'Estat espanyol podria agafar fins a un 40% aquesta última, segons ha confirmat la ministra d'Economia, Nadia Calviño, en una entrevista amb Bloomberg.

Espanya ha garantit 475 milions d'euros en préstecs a Air Europa per mantenir-la amb vida durant la pandèmia. Uns 240 milions d'euros són préstecs participatius convertibles en accions.

Això facilitaria l'entrada d'IAG (a través de la filial espanyola Iberia) al capital d'Air Europa i evitaria l'escrutini de competència europea. IAG va acordar pagar 75 milions d'euros a Air Europa en abandonar els plans de compra.

Una de les opcions és que el govern capitalitzi els seus préstecs entrant al capital d'Air Europa, Globalvia hi mantingui una participació i que Iberia només en compri el 49%, opció que li evitaria haver de consolidar el deute.

"Notícia positiva encara que en línia amb el que ja hem filtrat al desembre. L'única novetat seria que podríem conèixer-ne alguna cosa definitiva a finals d'aquest mes. Veiem molt sentit estratègic en l'operació per la posició en llarg radi de les dues companyies des d'Espanya (es farien amb un 26% de quota en viatges a Amèrica), amb una assumpció de risc i desemborsament per part d'IAG previsiblement menors a l'anterior acord (500 milions d'euros)", expliquen els analistes de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb una valoració de 2,70 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador