ep luis gallego presidenteiberia
IBERIA

IAG i Globalia han anunciat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que han rescindit finalment l'acord signat el 4 de novembre del 2019 i modificat el 20 de gener del 2021, segons el qual la filial d'IAG, Iberia, havia acordat adquirir la totalitat del capital social emès d'Air Europa.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%

Així mateix, IAG ha tancat un acord d'intencions amb Globalia per avaluar, abans de finals de gener del 2022, altres estructures que puguin resultar interessants per a les dues companyies, "oferint beneficis similars per als seus accionistes, clients i treballadors".

A més de la 'break-free' (penalització) acordada prèviament de 40 milions d'euros, IAG pagarà a Globalia 35 milions d'euros. Ambdues parts han acordat que aquestes quanties s'aplicaran per reduir qualsevol preu de compra futur si s'arriba a un nou acord i evitar qualsevol litigi relacionat amb l'adquisició.

“És molt decebedor que haguem hagut de rescindir l'acord actual per adquirir Air Europa, però la decisió té sentit a causa de les condicions de mercat, la profunda crisi derivada de la Covid-19 i tenint en compte el nostre desig de mantenir un enfocament disciplinat pel que fa a l'assignació de capital. Tot i això, ens hem compromès a analitzar noves alternatives amb Globalia que podrien generar importants beneficis. De la mateixa manera, continuarem treballant amb el govern espanyol per garantir la connectivitat d'Espanya i el desenvolupament del hub de Madrid”, ha declarat Luis Gallego, CEO d'IAG.

"Tal com ho ha fet durant els últims 94 anys, Iberia seguirà complint la seva missió de connectar Espanya amb el món, treballant de valent per enfortir i desenvolupar el hub de Madrid perquè pugui competir d'igual a igual amb els altres hubs d'Europa", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador