ep avion de iberia en ciudad real
IBERIA - Archivo

Iberia, aerolínia del grup International Airlines Group (IAG), ha tancat la compra d'Air Europa al grup Globalia per un import de 500 milions d'euros a pagar en sis anys.

IAG

  • 2,07€
  • 3,60%

L'acord està subjecte a properes negociacions amb la SEPI en relació amb les condicions no financeres associades amb el suport financer proporcionat a Air Europa durant el 2020 i amb l'aprovació de l'operació per les autoritats comunitàries.

El preu pactat és la meitat del previst inicialment. Els nous termes de l'acord deriven de la situació provocada per la pandèmia de coronavirus i el seu impacte en la indústria de l'aviació, que ha estat notable sobre els comptes d'Air Europa. En concret, l'aerolínia de Globalia va ser rescatada el passat octubre per la SEPI per 475 milions.

Per això, ambdues parts van començar una renegociació de l'acord que s'adaptés a les circumstàncies econòmiques, cosa que des d'IAG van catalogar com convertir l'acord precovid en un postcovid.

No obstant això, des d'IAG han mantingut en tot moment la seva convicció que l'operació és beneficiosa estratègicament, ja que permet la creació d'un gran aeroport de connexió a Madrid i en sumar rutes i capacitats.

Amb l'operació, a Espanya, Iberia prendrà el control total del gran aeroport de connexió de l'aeroport de Madrid-Barajas, i a Llatinoamèrica, reforçarà el seu lideratge en les connexions amb Europa, gràcies a la companyia aèria del grup Globalia, que hi havia emprès un ambiciós pla d'expansió.

Air Europa mantindrà la seva marca i es converteix en la sisena aerolínia del grup, integrat a més per British Airways, Vueling, Aer Lingus i Level.

Luis Gallego, conseller delegat d'IAG, ha comentat: "Tant Iberia com IAG estan demostrant la seva capacitat de recuperació per afrontar la crisi més profunda en la història de l'aviació. Formar part d'un gran grup és la millor garantia per superar els desafiaments del mercat actual que també beneficiaran a Air Europa una vegada que es completi la transacció. Em complau que hàgim arribat a un acord amb Globalia per ajornar el pagament fins ben entrada la recuperació esperada en els viatges aeris després del final de la pandèmia i quan esperem estar obtenint sinergies significatives com a resultat de la transacció".

Javier Hidalgo, conseller delegat de Globalia, ha assenyalat per part seva que "aquesta transacció suposa un gran esforç de tots i és la millor manera de recuperar el turisme, el transport a Espanya i el hub de Madrid."

Noticias relacionadas

contador