ep una mujer pasa junto a una tienda zara
Eduardo Sanz - Europa Press - Archivo

Inditex ha donat per tancada a la crisi de resultats provocada per l'epidèmia de coronavirus. Torna a fer beneficis al segon trimestre de l'any i va rebre aquest dimecres el suport dels inversors amb una alça del 8%. No obstant això, aquesta dada no és l'única cosa rellevant d'uns comptes de resultats que van superar les previsions més optimistes.

  • 46,69€
  • 0,06%

L'evolució financera de la propietària de Zara revela que la companyia presidida per Pablo Isla ha aconseguit reduir considerablement el volum de peces i articles que li quedava als seus magatzems. En concret, ha retallat els seus inventaris en un 19%. Una dada que indica la seva capacitat de maniobra durant la crisi, modificant la cadena de producció i evitant quedar-se amb peces sense vendre.

En aquest sentit, Isla va assenyalar durant la conferència de resultats amb analistes que aquesta flexibilitat del model de negoci és un avantatge per a la companyia que li evita haver de realitzar descomptes a meitat de temporada, per a donar sortida a aquests articles sense vendre, cosa que sí que han de fer els seus competidors.

Remarca que aquest inventari, únic per a les botigues físiques i l'online, ha beneficiat l'engegada de la seva botiga digital, on les seves vendes han crescut a un ritme del 74% durant el conjunt del semestre. "La integració d'inventari s'ha demostrat fonamental durant aquest període", explica a la presentació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

MANTÉ MARGES

Al tancament del semestre, que va concloure el 31 de juliol, la companyia matriu d'Uterqüe, Stradivarius i Oysho tenia existències per valor de 2.158 milions d'euros, quan un any abans aquesta xifra se situava en 2.664 milions.

Aquesta flexibilitat per mantenir sota control els seus 'estocs' i maniobrar amb la seva cadena de subministrament també explica, indica, el bon comportament del marge brut. Aquesta dada, que recull la diferència entre ingressos i despeses, es va situar al tancament de juliol a 56,2%, pràcticament estable respecte al 56,8% de l'any anterior. Això sí, hi ha diferències de volum, per la caiguda de les vendes. En concret, el marge brut s'ha situat en 4.512 milions d'euros, comparat amb 7.284 milions de fa un any.

Noticias relacionadas

contador